TOPlist

Meizu Metal přináší do střední třídy kovové tělo a čtečku otisků prstů

Společnost Meizu dnes představila zajímavý tabletofon, který zaujme slušnou výbavou, kovovým tělem, čtečkou otisků prstů a v neposlední řadě velice konkurenceschopnou cenou. Přivítejte Meizu Blue Charm Metal.

  

Svým vzhledem novinka připomíná půl roku starý model M2 Note, ovšem vylepšení najdeme více než dost. Čelní stranu novinky vyplňuje 5,5″ Full HD displej s jemností 400 bodů na palec. Ochranu mu poskytuje po stranách zakřivené sklo Dinorex T2X-1, které má být odolné jak vůči poškrábání, tak proti náhodným pádům. Postranní rámečky jsou prakticky neviditelné, a tak novinka nebobtná do příliš velkých rozměrů. V řeči čísel má rozměry 150,7 × 75,3 × 8,2 mm a hmotnost 162 gramů.

  

Pod displejem se nachází domovské tlačítko s integrovaným snímačem otisků prstů, nad ním pak přední kamerka s rozlišením 5 megapixelů a světelností f/2.0. Hlavní fotoaparát na zadní straně disponuje rozlišením 13 megapixelů, světelností f/2.2 a duální přisvětlovací diodou. Je zasazen do celokovových zad, která budou nabízena hned v pěti barevných provedeních – bílé, šedé, modré, zlaté a růžové.

  

Meizu Metal pohání osmijádrový čipset MediaTek Helio X10 s taktem 2,0 GHz a 2 GB operační paměti. Vnitřní úložiště je variantně 16 nebo 32 GB, další prostor může vytvořit vložená paměťová karta. Bohužel její použití vyřadí ze hry jeden ze dvou slotů na SIM karty. Ty podporují sítě LTE, bohužel seznam podporovaných frekvenčních pásem výrobce na svých stránkách neuvedl.

    

Samozřejmostí je přítomnost Wi-Fi 802 ac/a/b/g/n a Bluetooth 4.1. Baterie telefonu má kapacitu 3 140 mAh, nabíjí se standardním microUSB konektorem. Operačním systémem je Flyme 5.0 postavený na Androidu Lollipop.   

  

Meizu Metal přijde nejprve na 2. listopadu na čínský trh, poté by měl být dostupný globálně. Cena 16GB modelu je stanovena na 1 099 juanů (4 100 Kč bez DPH), 32GB verze pak přijde na 1299 juanů (4 900 Kč bez DPH). Kéž by se podobné cenové politiky drželo i HTC, jehož nový model One A9 s kovovým tělem a čtečkou otisků prstů stojí třikrát více. 

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku