TOPlist

LG se přidává ke Googlu a Samsungu: Každý měsíc bude vypouštět bezpečnostní aktualizace Androidu

Google v tomto týdnu oznámil nový program, jehož prostřednictvím budou s měsíční pravidelností vycházet bezpečností aktualizace pro telefony řady Nexus. V Google chtějí zjevně pružněji reagovat nově objevované zranitelnosti systému Android, což považujeme za chvályhodné. Ke Google se okamžitě připojil Samsung, nyní se přidává i jeho největší korejský konkurent, společnost LG.

 

Bohužel mezi vypouštění bezpečnostních aktualizací Googlem a jejich dostupností na koncových zařízeních stojí ještě mobilní operátoři, kteří mohou update výrazně pozdržet. Měsíční perioda tak nemusí být vždy dodržena, navíc nevíme, kterých zařízení se tento závazek týká. První bezpečnostní aktualizace se bude týkat nedávno objevené zranitelnosti knihovny Stagefright, díky které lze ovládnout většinu zařízení s Androidem pouhým zasláním MMS.

  

Tuto chybu objevila společnost Zimperium Mobile Security v minulém týdnu. Pokud máte o bezpečnost svého telefonu obavy, můžete si níže stáhnout aplikaci Stagefright Detector App od stejné společnosti, která vám poví, zda je váš telefon zranitelný a je nutné jej aktualizovat. Není-li aktualizace dostupná, je doporučeno zakázat v telefonu automatické přijímání příloh v MMS zprávách.

Odkaz na Google Play

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku