TOPlist

Lenovo Phab a Phab Plus míří do ČR: Na rozmezí mezi telefonem a tabletem

Společnost Lenovo na letošním veletrhu IFA představila řadu několik telefonů a tabletů, a také dvě zařízení, které se nachází na rozhraní těchto dvou kategorií. Jmenují se Phab a Phab Plus a jsou to tabletofony v pravém slova smyslu.

Lenovo Phab Plus

Vybavenějším modelem je Phab Plus, paradoxně má však menší displej než jeho kolega – 6,8 palců s Full HD rozlišením. Displej je zasazen do kovového unibody těla o rozměrech 186,6 × 96,6 × 7,6 mm a hmotnosti 229 gramů. Na displejem se nachází pětimegapixelová selfie kamerka, hlavní fotoaparát na zadní straně je 13megapixelový a disponuje autofokusem a duálním bleskem.

  

Tabletofon pohání osmijádrový procesor Quaclomm Snapdragon 615 za podpory 2 GB operační paměti. Vnitřní paměť nabídne prostor 32 GB, který je možné ještě navýšit paměťovou kartou. Zařízení podporuje sítě LTE na všech u nás používaných frekvencích, a je možné do něj vložit dvě SIM karty.

Ač se svými rozměry blíží spíše tabletům, je možné využívat veškeré telefonní funkce. Tabletofon si bere energii z baterie o kapacitě 3 500 mAh, což v případě Lenova není nijak zázračná hodnota, do menších telefonů dokáže čínský výrobce osadit kapacitnější baterie. I tak má Lenovo Phab Plus vydržet při práci 18 hodin.

Lenovo Phab

Levnější a také slabší model je Lenovo Phab. Jeho displej je sice sedmipalcový, má však obyčejné hD rozlišení, což znamená jemnost pouhých 210 ppi. Tabletofon pohání blíže nespecifikovaný procesor od Qualcommu, operační paměť je pouze 1 GB. Vnitřní úložiště o kapacitě 16 GB je dále možné rozšířit paměťovou kartou.

   

Lenovo Phab disponuje baterií s kapacitou 4 250 mAh, tudíž by i s ohledem na nízké rozlišení displeje mohl vydržet při práci déle, než jeho vybavenější kolega. Operačním systémem je Android 5.0 se všemi telefonními funkcemi, i tento tabletofon lze využít k telefonování, stejně tak i k brouzdání na sítích LTE. Všechny ústupky ve výbavě se promítly do ceny zařízení, která byla stanovena na 4 999 Kč včetně DPH. Dostupnost tohoto produktu na českém trhu je naplánována na listopad.

Autor článku Jiří Hrma
Jiří Hrma
Zakladatel a šéfredaktor SMARTmania.cz, fanoušek moderních technologií a chytré domácnosti, cestovatel, milovník elektronické hudby a vyznavač extrémních sportů.

Kapitoly článku