TOPlist

Kovová řada Samsung Galaxy A se údajně rozroste o 5,7″ tabletofon A8

Kritika Samsungu za používání plastu jako hlavního obalového materiálu svých telefonů přinesla loni kovové ovoce v podobě telefonu Samsung Galaxy Alpha (recenze) a jeho následovatelů Galaxy A3, A5 a A7. Řada A se v letošním roce zřejmě ještě více rozroste, Samsung si totiž nechal zaregistrovat ochranné známky Galaxy A6, A8 a A9. Server SamMobile nyní odhalil parametry prostředního jmenovaného modelu.

 
Samsung údajně plánuje vytahat displej modelu Galaxy A7 o 0,2 palce 

Telefon Samsung Galaxy A8 údajně ponese kódové označení SM-A800F a má se jednat o 5,7″ tabletofon s exkluzivitou pro čínský trh. Displej má být vyroben technologií Super AMOLED a nabídne Full HD rozlišení, což na dané úhlopříčce znamená jemnost 386 ppi. Celkové rozměry zařízení se mají zastavit na 157,7 × 76,7 × 5,9 (!) mm a hmotnost na 140 gramech. Čelní strana telefonu kromě displeje ubytuje i čočku 5megapixelového fotoaparátu, snímač na zádech má disponovat rozlišením 16 megapixelů.

 
Řada Galaxy A se možná dostá trojice nových přírůstků 

Ve strojovně telefonu je očekáván osmijádrový procesor Qualcomm Snapdragon 615 podpořený 2 GB RAM, vnitřní paměť má nabídnout kapacitu 16 GB. V ultratenkém těle telefonu má najít své místo 3 050mAh baterie, samozřejmostí je pak podpora sítí LTE. Operačním systémem má být dle očekávání Android Lollipop obalený do kabátku TouchWiz. Kdyby se tento model dostal i za hranice Velké čínské zdi, doufáme, že to korejský výrobce nepřežene s jeho cenou podobně jako u jeho menších bratříčků

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku