TOPlist

Apple uvolnil pro veřejnost iOS 9 beta 4. Jaké přináší novinky?

Jen jeden týden po poslední beta verzi Apple uvolnil další aktualizaci systému iOS 9.2 s označením beta 4. Stejně jako předešlých případech je systémový update určen všem vývojářům a uživatelům registrovaným do programu Apple Beta Software. Mezi nejzásadnější novinky patří vylepšený Safari View Controller sloužící k otevírání webových odkazů v rámci nainstalovaných aplikacích a podpora arabštiny v hlasové asistentce Siri.

Část uživatelů hovoří o vylepšené správě napájení, která napravuje nekorektní chování z minulé bety. Z dosavadních zkušeností se zdá, že Apple v rámci testování přechází na systém čtrnáctidenního vydávání aktualizací pro iOS. Podobná situace se týká také desktopového OS X, který se včera dočkal povýšení na beta verzi s číselným označením 10.11.2.

Autor článku Richard Streit
Richard Streit
Redaktor serveru SMARTmania.cz, fanoušek mobilní a výpočetní techniky. Vyznává a aktivně provozuje adrenalinové sporty. Mezi další zájmy patří hudba, příroda a moderní vědy. Jeho velkou vášní je Apple a partnerský web CeskyMac.cz.

Kapitoly článku