TOPlist

Internetová televize Applu údajně přijde na podzim, obsahovat má 25 kanálů

Apple se zřejmě v letošním roce odhodlá chopit za vlasy příležitost v oblasti streamování audio a videoobsahu za měsíční poplatek. Jako první by měla přijít hudební služba založená na Beats Music, její příchod je očekáván v červnu a podle posledních spekulací bude měsíční předplatné stát 10 dolarů (260 Kč bez DPH).

  

Apple si ale bude chtít uzmout i kus koláče ve streamování videoobsahu, kromě spolupráce s HBO, kterou oznámil nedávno na tiskové konferenci, údajně jedná s televizemi ABC, CBS, ESPN nebo Fox. Podle deníku Wall Street Journal má dojít ke spuštění služby na podzim letošního roku, obsahovat má zhruba 25 kanálů, měsíční předplatné je očekáváno na úrovni 30 až 40 dolarů (750 až 1 000 Kč bez DPH). Streamování bude pochopitelně fungovat především na zařízeních Apple za pomoci speciálních aplikací. O českém obsahu si však budeme moci nechat jen zdát.

  

Zajímavé ovšem bude, zda příchod jablečné televizní služby doprovodí i nový hardware. Apple na poslední tiskové konferenci zlevnil Apple TV, což by mohlo naznačovat příchod nové generace této krabičky, případně rovnou chytrého televizoru napojeného na služby Apple. To už ale se spekulacemi zacházíme příliš daleko.  

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku