TOPlist

Huawei údajně připravuje konkurenci pro Samsung Galaxy Note s vlastním stylusem

Huawei není v oblasti tabletofonů žádným nováčkem, jeho řada Mate je poměrně úspěšná a letošní model byl dokonce vůbec prvním představeným smartphonem s Force Touch displejem. Čínský výrobce se však zjevně chce posunout ještě dále a vytvořit plnohodnotného konkurenta zařízení řady Samsung Galaxy Note. Alespoň to tvrdí korejské zdroje, podle nichž Huawei aktivně komunikuje s výrobci stylusů.

  
Dočká se příští generace Huawei Mate S stylusu?

Huawei údajně nejprve oslovil ke spolupráci Wacom, ten však již vyvíjí se Samsungem pero S Pen, a tak musel čínský výrobce hledat jiného partnera. Toho údajně již našel, a podle korejských médií je schopen produkovat stylusy ve stejné kvalitě a cenové hladině jako právě Wacom. Huawei chtěl vybavit stylusem už svůj první model Ascend Mate z roku 2013, nakonec však od tohoto plánu ustoupil. Úspěch řady Galaxy Note jej však zřejmě přiměl přehodnotit situaci. Možná se dočkáme už za rok v nástupci modelu Huawei Mate S.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku