TOPlist

Google Glass neselhaly, jen potřebují více času, tvrdí Eric Schmidt

Na začátku letošního roku přestal Google prodávat chytré brýle Glass a ukončil program Explorer. Od té doby se o tomto produktu přestalo mluvit, což si některá média přeložila jako absolutní konec chytrých brýlí. Výkonný předseda Google Eric Schmidt tyto fámy v rozhovoru pro Wall Street Journal popřel, naopak sdělil, že se pod vedením Tonyho Fadella bude projekt Google Glass připravovat pro koncového uživatele.

 

Podle Schmidta jsou Glass určitý risk Google, který ale v žádném případě nekončí. Naopak se jedná o zásadní platformu, která však bude potřebovat ještě nějaký čas. Brýle přirovnal k autonomním vozidlům, které aktuálně také procházejí určitými vývojovými stádii a proto není na místě zklamání, že nejezdí již nyní.

 

Podle únorových informací deníku New York Times mají projít kompletním redesignem, který nemá mít žádné vazby na původní projekt. Poradce Tonyho Fadella prozdaril, že jeho šéf nemá ve zvyku vypouštět do světa produkt, dokud není dokonalý. Jsme zvědaví, zda se Google Glass pod vedením otce chytrých termostatů Nest probudí k novému životu.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku