TOPlist

Nová generace Google Glass pózuje na prvních fotografiích: Modul s hranolem bude možné sklopit

Počátkem letošního roku byl ukončen pilotní program Explorer pro chytré brýle Google Glass a okamžitě se vyrojily spekulace o úplném konci tohoto projektu, neboť v posledních měsících programu měl zájem uživatelů i vývojářů sestupnou tendenci. V posledních týdnech se však začaly objevovat nové informace o příští generaci a díky americké certifikační autoritě FCC se nám dostávají do rukou i její první fotografie.

  

Brýle se mají jmenovat Google Glass Enterprise Edition, což svědčí o jejich zaměření do podnikové sféry. Hovoří se o tom, že budou dodávány s proprietárním softwarem pro konkrétní zákazníky, tudíž si na verzi pro běžného spotřebitele budeme muset bohužel nechat zajít chuť. Podle informací deníku Wall Street Journal mají být brýle vybaveny procesorem Intel Atom, větším projekčním hranolem, mají déle vydržet na jedno nabití a také údajně dostanou lepší bezdrátovou konektivitu zejména díky podpoře Wi-Fi na frekvenci 5 GHz.

    

Brýle se také nemají tolik zahřívat a manipulace s nimi má být příjemnější. Zveřejněné obrázky odhalují kloub, díky němuž bude možné modul s projekčním hranolem a kamerkou sklopit. Datum představení a cena brýlí pro podniky je v tuto chvíli neznámá. 

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku