TOPlist

Cortana se dočká hluboké integrace do Cyanogen OS

Partnerství společností Cyanogen Inc. a Microsoft se nadále rozvíjí. Letos v dubnu se staly nedílnou součástí systému Cyanogen OS aplikace Skype, OneDrive, OneNote, Outlook, Office a Bing, nyní je podle generálního ředitele Cyanogen Inc. Kirta McMastera na pořadu dne personální asistentka Cortana. Prozradil to v rozhovoru pro International Business Times.

  

Beta verze aplikace Cortana pro Android byla nedávno v USA uvolněna do testovacího provozu, její hlubší integrace by se měl Cyanogen OS dočkat údajně už v příštím sestavení. McMaster v rozhovoru uvedl, že Cortana je v určitých oblastech lepším řešením než konkurenční Siri od Apple, neboť dokáže přirozeněji pracovat s aplikacemi jako je například Spotify.

V ovládání umělé inteligence přirozenými hlasovými pokyny vidí McMaster velkou budoucnost, ačkoliv v té blízké nemůžeme počítat s podporou naší mateřštiny. Kdy bude příští verze Cyanogen OS vypuštěna do světa, prozatím nevíme, stejně tak nevíme, kdy se na našem trhu objeví nové smartphony s touto alternativou Androidu. 

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku