TOPlist

HTC 6. října v Londýně představí nové telefony s Androidem

Spekuluje se o představení dvojice telefonů s Androidem. Výkonný Vigor nabídne 1,5GHz dual-core procesor a Explorer bude naopak cílit na méně náročné uživatele.

HTC Vigor bude po všech stranách výborně vybavený telefon, který se zřejmě nebude prodávat jen v Evropě, ale dočkáme se také verze pro americký trh; zatím nevíme, zda je Vigor prodejní název nebo kódové označení, ale to nehraje příliš velkou roli. Hnacím motorem se stane 1,5GHz dual-core procesor od Qualcommu (MSM8660, GPU Adreno 220). Čipová sada nabídne podporu nejen pro 3G a GSM sítě (HSDPA, HSUPA, HSPA+), ale díky čipu MDM9600 se dočkáme i technologie LTE (stejnou výbavu by měl mimochodem nabídnout i tento Samsung určený pro korejský trh). O zobrazování by se měl postarat kapacitní S-LCD displej s rozlišení 720 x 1280 pixelů. Operační systém Android 2.3.4 s novou verzí uživatelského prostředí HTC Sense bude mít k dispozici 1 GB operační paměti RAM, pro uživatelská data bude připraveno 16 GB vnitřní paměti + slot na microSD karty. HTC Vigor by měl být rovněž vybavený technologií Beats, takže by si na své měli přijít i milovníci kvalitního zvuku. Pro pořizování fotografií bude připraven 8Mpx fotoaparát doplněný dvojicí přisvětlovacích diod. S ním bude možné nahrávat full HD video (1080p) při 30 snímcích za vteřinu. Na kvalitu snímků a videa jsme u tohoto modelu hodně zvědaví, protože fotoaparát je u HTC zařízení jednou z největších slabin.

- - - 
Zadní kryt u HTC Vigor je podobný tomu u HTC Incredible S

Druhou novinkou by měl být HTC Explorer, dříve známý pod kódovým označením Pico. S ním chce tchajwanský výrobce cílit na nenáročné uživatele, kteří hledají telefon s vyváženými parametry za rozumnou cenu (odhadujeme, že by se mohla pohybovat v rozmezí 5 000 – 6 000 Kč). Specifikace jsou následující – Android 2.3.4, 600 MHz procesor od Qualcommu, HVGA displej s úhlopříčkou 3,2″, 5Mpx fotoaparát, 384 MB RAM a 512 MB ROM + slot na microSD karty. HTC Explorer zřejmě bude nástupcem oblíbeného modelu Wildfire S.

- - 
Takhle bude vypadat HTC Explorer

Mezi představenými telefony by se mohl objevit také model s označením HTC Ruby, který bude disponovat 1,5GHz dual-core procesorem a 4,3″ qHD displejem. Dále by měl nabídnout 8Mpx fotoaparát, 1 GB RAM a podporu technologie NFC. Je ale docela možné, že Ruby bude určený pouze pro americký trh; na tiskovce v Londýně se však mají představovat pouze novinky pro Evropu. Určitě tedy bude zajímavé sledovat, co si pro nás HTC na 6. října připraví.

- 
HTC Ruby na uniklém renderu

Zdroje: vlastní, PocketNow SlashGear

Autor článku Jiří Hrma
Jiří Hrma
Zakladatel a šéfredaktor SMARTmania.cz, fanoušek moderních technologií a chytré domácnosti, cestovatel, milovník elektronické hudby a vyznavač extrémních sportů.

Kapitoly článku