TOPlist

České O2 se od dnešního dne rozděluje na dvě samostatné firmy

Právě dnes nabylo v účinnost rozdělení společnosti O2 Czech Republic a.s. na dvě vzájemně nezávislé firmy. Nová společnost Česká telekomunikační infrastruktura a.s. (CETIN) přebírá od O2 především telekomunikační infrastrukturu. Od dnešního dne tedy existují dvě nové telekomunikační firmy s odlišným předmětem podnikání – retailový operátor O2 a velkoobchodní správce infrastruktury CETIN. Dochází přitom k naprostému oddělení obchodního a manažerského vedení a řízení obou společností včetně bezpečnostních, informačních a kontrolních systémů.

Nové společnosti O2 a CETIN si rozdělí dosavadní podnikání původní společnosti O2 Czech Republic. CETIN se zaměří na plánování, výstavbu a provozování mobilních sítí, metalických i optických pevných sítí, včetně celoplošné vysokokapacitní sítě datových komunikací pro všechny operátory na trhu.

Mezi společností O2 a jejími dceřinými společnostmi (včetně O2 Slovakia) na straně jedné („Skupina O2“) a společností CETIN a dalšími společnostmi ze skupiny PPF („Skupina CETIN/PPF“) na straně druhé nebudou existovat jakékoliv nadstandardní vztahy, které by mohly popírat účel rozdělení.

Důležité také je, že koncoví zákazníci O2 Czech Republic rozdělení nijak nepocítí. Lidé i firmy budou od společností O2 a CETIN nadále dostávat služby v rozsahu a kvalitě, na jaký byli dosud zvyklí. Každá z obou jmenovaných společností navíc chystá své vlastní novinky v nabídce produktů a služeb, které představí již samostatně.

Autor článku Michal Javůrek
Michal Javůrek
Nadšenec do mobilních technologií, vášnivý fotograf, cyklista a sběratel starých telefonů. Pokud zrovna nesedím u počítače, najdete mě v přírodě s fotoaparátem přes rameno, nebo v sedle na kole.

Kapitoly článku