TOPlist

Canyon představil první chytrý cyklopočítač na platformě Android Wear

Známý výrobce jízdních kol Canyon představil novou generaci cyklopočítače, který byl vyvinut ve spolupráci se společností Sony. Oficiální premiéra se odehrála na veletrhu Eurobike, kde si mohli přítomní návštěvníci novinku poprvé prohlédnout a vyzkoušet její schopnosti. Mezi klíčové parametry patří dotykový displej s úhlopříčkou 1,6 palce, integrovaný GPS modul a 4GB úložiště.

 

Zařízení běží na platformě Android Wear, která je primárně určena pro nositelnou elektroniku. Podle dostupných informací půjde interní paměť využít k instalaci doplňkových aplikací pro monitoring a spolupráci s externími senzory ve formě snímačů kadence, rychlosti či hrudního pásu pro měření tepové frekvence. Nabídka předinstalovaného softwaru zahrnuje Google Maps, díky čemuž cyklopočítač poslouží pro navigaci městskou džunglí, nebo při udržení trasy na single tracku.

O napájení se stará akumulátor s blíže nespecifikovanou kapacitou, která má vystačit na osm až deset hodin aktivního provozu. Dobíjení je řešeno skrze klasický microUSB konektor. Canyon na veletrhu ukázal hned tři verze produktu, mezi nimiž nechyběla ani varianta pro dodatečnou montáž na bicykly ostatních značek. Konstrukci tvoří speciální představec s mechanismem pro uchycení jednotky cyklopočítače. Start prodeje je naplánován na jaro 2016, přičemž cena se má pohybovat okolo 200 EUR (přibližně 5 500 Kč).

Autor článku Richard Streit
Richard Streit
Redaktor serveru SMARTmania.cz, fanoušek mobilní a výpočetní techniky. Vyznává a aktivně provozuje adrenalinové sporty. Mezi další zájmy patří hudba, příroda a moderní vědy. Jeho velkou vášní je Apple a partnerský web CeskyMac.cz.

Kapitoly článku