TOPlist

Značka VAIO se údajně začne objevovat i na smartphonech: První má být představen v březnu

V loňském roce došlo k prodeji počítačového divize Sony VAIO do rukou investičního fondu JPI (Japan Industrial Partners), před nedávnem byla představena první dvě konvertibilní zařízení s logem VAIO od nového výrobce. Z Japonska nyní přicházejí zprávy, že značka bude využívána na zařízení, na kterých se v minulosti neobjevila, například na smartphonech.

  

První telefon VAIO s kódovým označením JCI VA-10J má být představen již 12. března, již nyní se však zastavil na návštěvu v jednom z benchmarků, který odhaluje jeho parametry. Podle nich se JPI nepustí rovnou do výroby vlajkové lodi a bude se držet při středu. Telefon bude mít pětipalcový displej s HD rozlišením (720 × 1 280 pixelů), čtyřjádrový Qualcomm Snapdragon 410 s taktem 1,2 GHz, 2 GB RAM, 16GB vnitřní paměť a dvojici fotoaparátů s rozlišením 13 a 5 megapixelů.

  

Na telefonu má běžet nejnovější Android 5.0, o výrobu se má postarat společnost Quanta Computer. Jsme zvědaví, zda se nové výrobky značky VAIO (jejíž 5 % akcií vlastní Sony) dostanou i do našich končin nebo zůstanou v exkluzivitě pro japonské uživatele. 

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku