TOPlist

TP-Link Neffos: Výrobce routerů to zkouší se smartphony. Mají jeho tři novinky co nabídnout?

Značku TP-Link má asi většina z nás zafixovanou jako výrobce síťových prvků, avšak čínský výrobce se nově nebojí vstoupit ani na trh přesyceného trhu se smartphony. Představil hned tři modely, které nesou jméno Neffos a liší se jak úhlopříčkou displeje, tak hardwarovou výbavou.

  

Neffos C5 Max

Nejvybavenější model v nabídce dostal 5,5″ Full HD displej, osmijádrový procesor MediaTek MT6753 s taktem 1,3 GHz, 2 GB RAM a rozšiřitelné úložiště o velikosti 16 GB. Hlavní fotoaparát se světelností f/2.0 a duálním bleskem pořizuje snímky v maximálním rozlišením 13 megapixelů, čelní seflie kamerka nabídne rozlišení 5 Mpx. Neffos NC Max má tloušťku 9 mm a váží 147 gramů včetně 3 045mAh baterie.

   

Neffos C5

Střed portfolia tvoří telefon s 5″ HD displejem, procesorem je osmijádrový MediaTek MT6735 s taktem 1,3 GHz, operační a vnitřní paměť je poplatná předchozímu modelu. Čelní kamerka je rovněž 5Mpx, zadní nabídne rozlišení 8 Mpx. Telefon má tloušťku 8,8 mm a váží 141 gramů, energii si bere z 2 200mAh baterie.

  

Neffos C5L

Nejméně vybavený telefon v nabídce dostal 4,5″ displej s rozlišením 854 × 480 pixelů, pohání jej čipset Qualcomm Snapdragon 210 s taktem 1,2 GHz za pomoci 1 GB RAM. Vnitřní úložiště je pouze 8GB, stále je však možné jeho rozšíření paměťovou kartou. Hlavní fotoaparát nese rozlišení 8 megapixelů, čelní kamerka je pouze 2Mpx. Baterie má kapacitu 2 000 mAh, telefon má v pase jeden centimetr a paradoxně váží z celé trojice nejvíce – 154 gramů.

 

Všechny tři představené novinky jsou vybaveny slotem na dvě SIM karty, podporují sítě LTE (včetně všech u nás používaných frekvencí) a pohání je Android 5.1 Lollipop s vlastním launcherem. Na trh přijdou v černé nebo bílé barvě na konci tohoto čtvrtletí, cenu a dostupnost oznámí TP-Link později. Viceprezident společnosti Justin Tu uvedl, že vstup na trh se smartphony má být globální a má TP-Linku pomoci ve vývoji lepších budoucích produktů.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku