TOPlist

Surface Hub: Interaktivní meetingová tabule od Microsoftu

Microsoft dnes nepředstavil pouze softwarové novinky, ale došlo i na hardware. Nejzajímavějším kouskem jsou bezesporu brýle pro virtuální realitu HoloLens, které jsme představili v této bleskovce. Nejednalo se ale o jediné představené zařízení, došlo i na působivý nástroj pro prezentace a meetingy. 

  

Jmenuje se Surface Hub a je to 84“ obrazovka s 4K rozlišením. Obsahuje spoustu senzorů, duální kameru pro snímání gest, sadu mikrofonů a dokáže reagovat na stylus. Uplatnění najde zejména jako velká meetingová tabule, jednotlivé relace bude možné sdílet online skrze Skype Business, kdy druhá strana vidí nejen vaši tvář, ale i vaše poznámky zapsané na tabuli. 

    

Surface Hub má v sobě zabudovaný počítač, stejně tak můžete připojit své vlastní zařízení. O datu uvedení na trh ani o ceně ale bohužel na tiskové konferenci nepadlo ani slovo.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku