TOPlist

Sony na to jde od boku: Xperia Z4 nabídne čtečku otisků ve vypínacím tlačítku

Ačkoliv do uvedení vlajkového modelu od společnosti Sony zbývá několik měsíců, zahraniční zdroje již nyní přichází s informacemi o plánované výbavě. Za poslední týdny jsme se dozvěděli, že Xperia Z4 nabídne kovové šasi, které se pomalu stává nepsaným standardem letošního roku. Podle nejnovějších spekulací se japonský výrobce rozhodl pro integraci biometrického snímače otisků s relativně neortodoxním umístěním. Senzor se má údajně nastěhovat do vypínacího tlačítka na boku přístroje. Z ergonomického hlediska se jedná o skvělou myšlenku, nicméně zatím není zcela jasné, o jaký typ snímače se bude jednat.

 

Čtečku otisků na boční straně již nabízí například Saygus V², ovšem v tomto konkrétním případě se jedná o separátní modul. Pokud se má jednat o obdobné řešení, je velice pravděpodobné, že se Sony uchýlí k proporční změně a kruhový tvar tlačítka vystřídá oválný. Autorizace za pomoci otisků je v poslední době velice módní záležitostí a proto lze tento únik považovat za více než pravděpodobný.

Jak se na vlajkovou loď sluší a patří, letošní nástupce se opět pochlubí výkonným hardwarem. Srdcem zařízení se stane čipset Snapdragon 810 a 4GB operační paměť. V dalších specifikacích nemá chybět 20Mpx fotoaparát, 2K displej s úhlopříčkou pět palců a 32GB interní úložiště. Oficiální představení se očekává v průběhů září, při příležitosti konání veletrhu IFA v Berlíně.

Autor článku Richard Streit
Richard Streit
Redaktor serveru SMARTmania.cz, fanoušek mobilní a výpočetní techniky. Vyznává a aktivně provozuje adrenalinové sporty. Mezi další zájmy patří hudba, příroda a moderní vědy. Jeho velkou vášní je Apple a partnerský web CeskyMac.cz.

Kapitoly článku