TOPlist

Nová fotografie odhaluje parametry Samsungu Galaxy S7 edge+: Snapdragon 820 a vylepšený fotoaparát

V posledních dnech se objevuje stále více nových informací o chystaných smartphonech modelové řady Galaxy S7. Server GadgetzArena.com nyní zveřejnil fotografii z testovacího nástroje, který prozrazuje existenci dalšího modelu – Galaxy S7 edge+ (SM G93xx), který doplní trio Galaxy S7, Galaxy S7 edge a Galaxy S7+.


Ilustrační obrázek

Galaxy S7 edge+ by měl být vůbec největším modelem z celého kvarteta; o zobrazování se postará 5,71″ Super AMOLED panel s Quad HD rozlišením. Hnacím motorem by se měl stát nový čip Snapdragon 820, který doplní 4 GB RAM, 32GB interní úložiště a grafický akcelerátor Adreno 530. Kromě 32GB verze by Samsung měl nabízet i další paměťové varianty. V tuto chvíli bohužel nevíme, zda se dočkáme i slotu na microSD kartu.

S novým typem fotoaparátu?

Zajímavé je, že prototyp, ze kterého fotografie pochází, nedisponuje USB-C konektorem, ale klasickým microUSB portem. Fotoaparát u testovaného prototypu má nižší rozlišení než současné deriváty řady Galaxy S6. Namísto 16Mpx nabízí 12,2 Mpx, nicméně Samsung by měl sáhnout po zcela novém typu snímače s názvem BRITECELL, který má nabídnout vyšší citlivost při fotografování v horších světelných podmínkách a menší počet barevných artefaktů.

 

Navíc je možné, že hodnota 12,2 Mpx není konečná, jelikož snímače BRITECELL představené v druhé polovině listopadu loňského roku disponovaly právě 16 megapixely (velikost 1 mikrometr). Díky tomu se povedlo hloubku snímače zmenšit na velikost 5 milimetrů, takže jej bude možné snadno integrovat do tenkých smartphonů. Oficiálního představení nových modelů řady Galaxy S7 bychom se měli dočkat 21. února v Barceloně.

Autor článku Jiří Hrma
Jiří Hrma
Zakladatel a šéfredaktor SMARTmania.cz, fanoušek moderních technologií a chytré domácnosti, cestovatel, milovník elektronické hudby a vyznavač extrémních sportů.

Kapitoly článku