TOPlist

Samsung se chystá omladit své low-endy: Benchmark odhaluje výbavu nové generace Galaxy J5 a J7

Samsung na konci loňského roku představil druhou generaci smartphonů řady Galaxy A (více informací) a to stejné se zřejmě chystá udělat i s low-endovou řadou Galaxy J. Tu v loňském roce odstartoval levný Galaxy J1, následovaný modely J5 a J7 (více informací). Jejich pokračovatelé o sobě dávají nyní vědět v benchmarku GFXBench

 Recenze Samsung Galaxy J5 (2015): Vytrvalec s dobrým fotoaparátem (nejen) pro mladé

Samsung Galaxy J7 si podle benchmarku ponechá 5,5″ displej, avšak jeho rozlišení naroste na 1 080 × 1 920 pixelů. Procesor dle všeho zůstane Qualcomm Snapdragon 615, u operační paměti však korejský výrobce bude štědřejší a nabídne rovnou 3 GB. Pro ukládání dat bude sloužit 16GB úložiště, na pořizování snímků dvojice fotoaparátů o rozlišení 12 a 5 Mpx. Zda bude přední fotoaparát doplněn přisvětlovací diodou jako u loňské generace, zatím nevíme.

  

Samsung Galaxy J5 dostane displej s úhlopříčkou 5,2″, tedy mírně větší než u loňského modelu. Rozlišení však zůstane na hodnotě 720 × 1 280 pixelů, takže si malinko pohorší v jemnosti. Motorem zůstává Qualcomm Snapdragon 410, ale i zde dojde k navýšení operační paměti, v tomto případě na 2 GB. Poskočí i vnitřní paměť, a to z 8 na 16 GB. Konfigurace fotoaparátů má být stejná jako u většího modelu.

  

Oba telefony při testování poháněl Android 5.1.1 Lollipop, na Marshmallow tak musíme u letošních nevlajkových modelů Samsungu ještě zapomenout. Datum představení nových „jéček“ zatím neznáme.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku