TOPlist

Panasonic Eluga U2: Poprvé s 64bitovým procesorem a Lollipopem

Panasonic není tradičním výrobcem mobilních zařízení – když tablet, tak ultraodolný nebo extravelký, když smartphone, tak křížený s fotoaparátem. Těsně před startem MWC se ale na tchajwanském eshopu objevil telefon značky Panasonic, který by mohl uspokojit běžného zákazníka.

  

Je jím model Eluga U2 a jedná se o tradiční pětipalcový smartphone střední třídy. Displej nese Full HD rozlišení (1 080 × 1 920 pixelů), nad ním se nachází čočka pětimegapixelové kamerky, hlavní fotoaparát na zádech pak disponuje rozlišením 13 megapixelů. Telefon pohání čtyřjádrový Snapdragon 410 s taktem 1,2 GHz doplněný o 2 GB operační paměti. 16GB úložiště je možné rozšířit paměťovou kartou.

    

Panasonic Eluga U2 podporuje sítě LTE na frekvencích 700, 900, 1 800 a 2 600 MHz, Wi-Fi a Bluetooth, NFC ve výbavě chybí. Zařízení má 7,95mm tenké tělo a váží 131 gramů, o výdrž se stará 2 500mAh baterie. Operačním systémem je Android ve verzi 5.0 Lollipop.

  

Telefon se na Tchajwanu prodává v bílé barvě za 7 990 tchajwanských dolarů, což je v přepočtu zhruba 6 300 Kč bez DPH. Je možné, že oficiální představení tohoto modelu si Panasonic schovává na MWC, kde bychom se mohli dozvědět i informace o dostupnosti na globálním trhu. 

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku