TOPlist

OnePlus Mini prošel certifikací: Bude mít 5″ displej a tělo tenké 6,9 mm. Podívejte se na fotografie

V nejbližší době by měl být představen druhý letošní smartphone od společnosti OnePlus. Oproti vlajkové lodi OnePlus 2 má nabídnout menší rozměry, mírně horší výbavu, ale také nižší cenu. Čínská certifikace TENAA nyní tento telefon odhaluje na fotografiích, a také přidává několik parametrů.

   

Potvrzuje se, že zařízení bude mít fyzické rozměry 140 × 69 × 6,9 mm a displej o úhlopříčce 5″. Snímky také popírají přítomnost duální čočky zadního fotoaparátu a chybět bude zřejmě i čtečka otisků prstů. Rámeček obepínající zařízení bude zřejmě vyroben z kovu, kromě zamykacího tlačka a tlačítek pro změnu hlasitosti bude jeho součástí i posuvník pro změnu hlasitého/tichého režimu, kterým je osazen i OnePlus 2 (recenze). Známým údajem je i kapacita baterie 2 450 mAh a podpora sítí LTE.

    

Spekuluje se, že telefon bude představen jako OnePlus X, datum představení však prozatím známé není. Představení bylo tipováno na akci s názvem „The Next Big Step“, která se odehrála včera v Indii, čínský výrobce na ní však pouze oznámil účast v programu Make in India a částečný přesun výroby do indické továrny Foxconnu. Do Indie přesouvá výrobu smartphonů díky vládnímu programu s daňovými zvýhodněními čím dál více společností včetně HTC, Sony nebo Samsungu.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku