TOPlist

Nové detailní rendery Lumie 650 potvrzují kovový rámeček ve střední třídě

Microsoft chystá na začátek příštího roku nový smartphone nižší střední třídy, který ponese s největší pravděpodobností jméno Lumia 650. Stane se tak přímým nástupcem Lumie 640, se kterou bude sdílet většinu výbavy a které bude nejvíce podobný. Pár změn se ale v designu přeci jen odehraje, a tou největší bude kovový rámeček, který by si zasloužily spíše vlajkové Lumie 950 a 950 XL. Neoficiální, ale detailní rendery Lumie 650 přináší server Windows Central ve spolupráci s @PhoneDesigner.

 

Lumia 650 má být telefon střední třídy s pětipalcovým displejem o rozlišení 720 × 1 280 pixelů. Do prostoru pod displejem se zřejmě nastěhuje hlasitý reproduktor, a i když by se sem vešla i kapacitní tlačítka, jejich podoba bude pouze virtuální. Vstupenkou mezi reprezentativní telefony se má u Lumie 650 stát kovový rámeček obepínající zařízení. Přerušen bude na dvou místech – v širokém plastovém předělu na horní straně bude umístěn port na sluchátka, na spodní straně pak microUSB konektor. Sázka na USB-C by nás potěšila více.

    

Záda telefonu mají být plastová, avšak zdířka na nehet při spodní straně naznačuje možnost jejich sejmutí. Jinak se na zádech má nacházet hlavní fotoaparát, jehož čočka má být ohraničena kovovým prstencem, dále pak přisvětlovací LED dioda a stříbrné logo Microsoftu. Bohužel se pod krytem nemá naházet cívka pro bezdrátové nabíjení.

   

Windows Central dále zpřesnil dříve spekulované specifikace – motorem má být nový Qualcomm Snapdragon 212, který v sobě obsahuje čtyřjádrový procesor s taktem 1,3 GHz, grafický čip Adreno 304 a LTE X5 modem. I tento low-endový čipset podporuje rychlé nabíjení Quick Charge 2.0. Paměť RAM má nabídnout kapacitu 1 GB, vnitřní paměť 8 GB a možnost rozšíření paměťovou kartou. Hlavní fotoaparát má dostat rozlišení 8 Mpx, čelní kamerka 5 Mpx.

    

Telefon má na trh přijít v černé a bílé barvě, představen bude nejspíše v rámci veletrhu Mobile World Congress, který se odehraje mezi 22. a 25. únorem 2016. 

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku