TOPlist

Lumia 850 pózuje na neoficiálních renderech, možná se jí ale vůbec nedočkáme

Poslední restrukturalizace v mobilní divizi Microsoftu přinesla rozhodnutí soustředit se pouze na tři kategorie telefonů – vlajkové lodě, low-endové modely a smartphony pro firemní klientelu. První dvě škatulky byly naplněny modely Lumia 950, 950 XL a 550, poslední je však ještě zcela prázdná. Na internetu se nyní objevily neoficiální rendery telefonu, který je označován jako Lumia 850, bohužel stále nad nimi visí spousta otazníků.

 

Obrázky pochází od spolehlivého zdroje @onleaks, který nás v letošním roce zásobil například poměrně přesnými rendery nových Nexusů. Design telefonu nese prvky, které známe ze starších Lumií, potěšující je zejména kovový rámeček obepínající celé zařízení. I vystouplá čočka fotoaparátu odkazuje na některé ze starších modelů, zkrátka vzhledově v sobě telefon Lumii nezapře.

    

Nyní se ale pojďme podívat na to, proč v nás hlodá červíček pochybnosti. Jeden z obrázků odhaluje rozměry telefonu, které jsou 155,9 × 77,23 × 6,92 mm; půdorysně se tedy telefon na renderech může rovnat spíše šestipalcovým tabletofonům, než své údajné předchůdkyni Lumii 830. Tedy pokud v Microsoftu nepřipravují XL verzi. Dále nás zaujalo rozmístění prvků na stranách – nabíjecí microUSB konektor je na horní straně, zatímco sluchátkový jack na spodní. A konečně telefon postrádá mechanickou spoušť fotoaparátu, která na Lumii 830 nechyběla.

  

Lumia 850 má být smartphone, který Microsoft skutečně připravoval, pak jej údajně zrušil a znovu reinkarnoval. Tyto informace máme z dřívějška, potvrdil je dokonce velmi dobře informovaný server Windows Central (více informací). Jeho šéfredaktor Daniel Rubino ale nyní v reakci na uniklé rendery uvedl, že žádná Lumia 850 neexistuje. 

Otázkou tedy je, zda je na renderech zcela jiné, avšak reálné zařízení, nebo si o takovém tabletofonu s logem Microsoftu můžeme nechat jen zdát. Daniel Rubino tvrdí, že na pořadu dne je Lumia 650 s datem představení na přelomu února a března příštího roku. 

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku