TOPlist

HTC bude 20. října představovat nový smartphone: Zřejmě se dočkáme HTC One A9

HTC včera představilo dva nové telefony, které vlastně ani tak nové nejsou – HTC Butterfly 3 je v květnu představený smartphone J Buttefly určený pro japonský trh; a HTC One M9+ Supreme Camera Edition je současná vlajková loď M9+ s vylepšeným 21Mpx fotoaparátem a laserovým ostřením.

  
HTC One M9+ Supreme Camera Edition

Dostupnost druhého jmenovaného smartphonu se zřejmě omezí pouze na asijské trhy, globálně však bude dostupný příští smartphone, který HTC představí 20. října. Usuzujeme tak z pozvánky na nadcházející tiskovou konferenci, kterou bude HTC přenášet globálně na svých stránkách

  

Od HTC očekáváme stále nepředstavený model One A9, jehož příchod jsme odhadovali 8. září (byl však představen model Desire 728G) a poté včera. HTC One A9 má být smartphone s výbavou telefonů střední třídy, avšak s prémiovým kovovým tělem. Telefon má nabídnout 5palcový Full HD AMOLED displej, čipset Qualcomm Snapdragon 617, 2 GB RAM a 16GB vnitřní úložiště.

 

O snímky se údajně postarají 13Mpx fotoaparát s optickou stabilizací vzadu a 4Mpx selfie kamerka vepředu. Telefon si má brát energii z 2 150mAh baterie, operačním systémem má být rovnou Android 6.0 Marshmallow. Stále však nevíme, zda je tento smartphone slíbený „hero product“, nebo má HTC v rukávu ještě nějaké eso.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku