TOPlist

HTC letos údajně představí dva Nexusy. Virtuální realita se od společnosti oddělovat nebude

Společnost HTC má na letošní rok velké plány, které mají vést k jejímu finančnímu uzdravení. Ředitelka tchajwanské firmy Cher Wang na sklonku roku pronesla, že letošní rok bude pro společnost velmi vzrušující, a že je na něj HTC velmi dobře připraveno (více informací). Již zanedlouho očekáváme představení nové vlajkové lodě řady One M, a brzy také vstoupí do prodeje náhlavní souprava pro virtuální realitu Vive Pre.

  

Oddělení divize VR od HTC? Pouze fáma

Tu HTC vyvíjí společně s herním gigantem Valve a má se jednat o jedno z nejpokročilejších řešení současnosti. HTC svým projektům virtuální reality velice věří a i když se dnes v dopoledních hodinách na zahraničních webech objevily spekulace o tom, že chce HTC virtuální realitu vyčlenit ze svého portfolia do separátní společnosti, nicméně tyto zvěsti před několika okamžiky dementovalo přímo vedení tchajwanského giganta na svých webových stránkách. I přesto tato spekulace zvedla akcie HTC o 5 procent, neboť investoři doufali, že obchodní úspěch VR mohl částečně kompenzovat smartphonový byznys.

  

Ani v něm však HTC nechce v letošním roce zaostávat. Kromě chystané vlajkové lodě pro globální trh by se společnost mohla vrátit mezi výrobce referenčních zařízení řady Google Nexus. Alespoň to tvrdí čínské zdroje, podle nichž má HTC letos představit rovnou dva smartphony Nexus – jeden s 5″ displejem, druhý s 5,5″. Tuto informaci ale musíme prozatím brát s rezervou, neboť nové Nexusy bývají představovány až na konci roku.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku