TOPlist

HTC připravuje chytré hodinky: Poběží na systému Android Wear

Tchajwanská společnost HTC se v posledních letech potýká se špatnými finančními výsledky. Občasné zlepšení většinou vystřídá strmý pád a budoucnost společnosti rozhodně není nijak růžová. Na smartphonech naštěstí není špatné hospodaření příliš znát a především vlajkové modely patří k nejlepším telefonům na trhu. Nový model ponese pravděpodobně označení A9 a bude nejspíše uveden již 29. září. Podle posledních zpráv ovšem výrobce chystá i své první zařízení s operačním systémem Android Wear. Jde o chytré hodinky s kódovým označením „halfbeak“.

 

Hardwarové parametry zatím zůstávají neznámé. Spekuluje se o tom, že výrobce vsadí na kruhový displej s rozlišením 360 × 360 pixelů. Při oficiálním představení systému Android Wear bylo HTC uváděno jako jeden z hlavních partnerů tohoto projektu. Všichni ostatní představili své produkty s tímto systémem velmi brzy, ale HTC si dává pořádně na čas. Doufejme, že se chystané hodinky povedou a pomohou výrobci z této obtížné finanční situace.

Autor článku Zdeněk Beran
Zdeněk Beran
Redaktor serveru SMARTmania.cz a dalších technologických webů, fanoušek počítačového hardwaru, mobilních zařízení všeho druhu a jiné elektroniky, milovník akčních počítačových her a PUBG.

Kapitoly článku