TOPlist

Hodinky Pebble Time oficiálně: S barevným displejem a dospělejším designem

Společnost Pebble před několika okamžiky představila další generaci svých hodinek, které se mají stát důstojnou konkurencí pro stále rozšířenější modely s operačním systémem Android Wear. Na základě očekávání se největší změna odehrála v oblasti zobrazovacího panelu, kde výrobce vyslyšel přání komunity a Pebble Time vybavil barevným e-ink displejem. Díky tomu si mají hodinky udržet nadstandardní výdrž, která se má při běžném používání pohybovat kolem sedmi dnů na jedno nabití. Představený model je zhruba o dvacet procent tenčí než předchozí generace a po stránce designu působí daleko dospělejším dojmem.

 

Přepracování neuniklo ani uživatelské rozhraní, Pebble Time nyní zvládnou zobrazit daleko více informací při zachování zpětné kompatibility všech doposud vydaných aplikací. Další novinkou je integrovaný mikrofon, jež umožní odpovídat na příchozí zprávy, nebo vytvářet krátké hlasové poznámky. Displej kryje odolné sklíčko Gorilla Glass a pro ještě lepší odolnost jsou rámečky vyrobeny z nerezové oceli.

 

Sportovní nadšence potěší odolnost vůči stříkající vodě a ergonomicky prohnuté šasi pro pohodlné nošení. Rozteč osičky řemínku je klasických 22 mm a jeho výměna má údajně zabrat pouhý pár vteřin. Pebble Time budou kompatibilní se všemi chytrými telefony s operačním systémem Android (od verze 4.0) a iOS 8, k podpoře systému Windows se výrobce zatím nevyjádřil. 

 

Případní zájemci si můžou první kousky objednat skrze kampaň webu Kickstarter za částku 159 USD (zhruba 3900 Kč bez daně), přičemž doručení má proběhnout v průběhu května letošního roku. Doporučená maloobchodní cena se následně vyšplhá na 199 USD (přibližně 4900 Kč bez daně).

Autor článku Richard Streit
Richard Streit
Redaktor serveru SMARTmania.cz, fanoušek mobilní a výpočetní techniky. Vyznává a aktivně provozuje adrenalinové sporty. Mezi další zájmy patří hudba, příroda a moderní vědy. Jeho velkou vášní je Apple a partnerský web CeskyMac.cz.

Kapitoly článku