TOPlist

Google údajně představí nové Nexusy již příští měsíc, možná dojde i na nový tablet

Letošní řada telefonů Google Nexus už náš prakticky nemá čím překvapit, známe jejich specifikace, i jejich vzhled. Jedinou neznámou bylo dosud datum představení, to se však nyní mění. Korejské zdroje přichází s informací, že Google nebude jako loni čekat na říjen, a svoji tiskovou konferenci uskuteční 29. září, tedy prakticky přesně za měsíc.

  

S jistotou budou představeny dva telefony- menší s úhlopříčkou displeje 5,2″ od LG, a větší 5,7″ tabletofon od Huawei. V poslední době se ale také objevují zprávy, že tuto dvojici doprovodí malý Nexus tablet, dokonce se na internetu objevily údajné snímky jeho makety. Z nich víme, že delší strana má měřit zhruba 20 cm, což by znamenalo, že novinka bude mít úhlopříčku displeje okolo osmi palců.

    

Tablet má dostat kovový rámeček a blíže nespecifikovaný osmijádrový procesor. Benchmark Geekbench toto spekulované zařízení zachytil s Androidem 5.1.1, pokud však nějaký tablet skutečně přijde, bude mít na palubě zcela jistě nový Android 6.0 Marshmallow.  

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku