TOPlist

Apple letos možná letos vynechá iPad Air a představí pouze velký iPad Pro a nový iPad Mini 4

Zájemců o tablety dlouhodobě ubývá a pociťuje to i Apple v prodeji svých iPadů. Je možné, že jablečný gigant opustí roční periodu ve vydávání nových modelů a nástupce iPadu Air 2 letos vůbec nepředstaví. Alespoň to tvrdí tchajwanská stránka Digitimes a také čínský server Economic Daily News.

  

O nové iPady bychom ale letos přijít neměli. Hovoří se o tom, že se letos konečně dočkáme iPadu Pro s displejem o úhlopříčce displeje 12,9″, a také by měla přijít nová generace iPadu Mini. Nejmenší jablečný tablet se v loňském roce nedočkal prakticky žádného vylepšení, letos by však měl být bohatší o výkonnější hardware nebo například o Force Touch displej.

 

Všechny chystané iPady mají navíc umět pracovat se dvěma okny na jedné obrazovce. Přítomnost této funkce u iPadu Mini odhalily vývojářské nástroje pro kontrolu designu webových stránek v prohlížeči Safari 9 na OS X. Jelikož tuto funkci bude podporovat i současný iPad Air 2, bude i při letošní absenci nástupce (pokud se potvrdí) přítomná na všech úhlopříčkách iPadů. 

  

Poslední generaci iPadů představil Apple loni v říjnu, zhruba stejný termín očekáváme i letos. Ještě předtím se dočkáme představení nových iPhonů, které se nejspíše odehraje 9. září. iPad Air 3 by pak mohl přijít někdy na začátku příštího roku, například se streamovací službou Apple TV, která měla být dostupná již letos, ale podle serveru Bloomberg byla odložena právě na začátek příštího roku. 

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku