TOPlist

Beta verze iOS se otevírají veřejnosti: Bez pozvánky se však k testování nedostanete

Apple v loňském roce spustil program pro testování raných sestavení systému OS X Yosemite širokou veřejností, přičemž na základě zpětné vazby uživatelů zapracovával připomínky do finální verze. Tento postup se zřejmě osvědčil a tak se objevily se informace, že se Apple chystá otevřít veřejnosti i přístup k beta verzím systému iOS. Tato vymoženost byla dosud dostupná pouze vývojářům.

 

Spuštění iOS Beta Programu se rozbíhá právě nyní, první uživatelé již obdrželi emailovou pozvánku do programu a je jim umožněno testovat aktuální sestavení beta verze iOS 8.3. Registrace probíhají na těchto stránkách, bohužel ne všem zájemcům se však podařilo zaregistrovat, stejně tak ne všichni zaregistrovaní obdrželi pozvánku. Podle jakého klíče Apple testery vybírá, není jasné, podle diskuze na stránkách iMore je možné, že Apple zohledňuje aktivní účast v programu OS X Yosemite beta. Podle předchozích spekulací bude beta program omezen pro 100 tisíc uživatelů. 

  

Pokud se vám registrace podaří, budete v pozvánce vyzváni k instalaci speciálního profilu do vašeho zařízení, který vám dá oprávnění stahovat beta verze systému. Tato sestavení mohou pochopitelně obsahovat chyby, tudíž doporučujeme vyčkávat na vydání ostré verze, operační systém je naštěstí možné obnovit z provedené zálohy na iTunes. Vývojářský program pokračuje i nadále, jeho účastníci nemusí  pro přístup k raným sestavením systému není zapotřebí čekat na pozvánku.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku