TOPlist

Druhá generace Apple Watch má dostat kamerku FaceTime a větší nezávislost na iPhonu

Začátkem příštího roku by měla přijít druhá generace jablečných hodinek Apple Watch a i když se první model zdaleka ještě neprodává na všech trzích, objevují se první informace o výbavě příštího modelu. Novinek se má dočkat jak samotný hardware, tak systém Watch OS.

 

 Přestože Samsung postupně u svých chytrých hodinek od integrace fotoaparátu ustoupil, Apple se údajně chystá osadit Watch 2 kamerkou pro videohovory. Čočka kamerky má být umístěna nad displejem, zda bude možné fotoaparát použít pro pořizování „špionážních“ snímků, je prozatím nejisté. Videohovory skrze FaceTime má být možné uskutečňovat i bez spárovaného iPhonu, neboť druhá generace Watch se má mnohem více osamostatnit a naučit se připojovat k libovolným Wi-Fi sítím. K notifikacím na přijaté emaily, ke zjištění počasí či k přečtení posledních tweetů tak nebude iPhone vůbec zapotřebí.

  

Ač výdrž na jedno nabití není u Apple Watch nijak oslnivá, podle průzkumu, který si nechal Apple zpracovat, je většina uživatelů s výdrží spokojená. Z tohoto důvodu se má druhá generace soustředit spíše na pokročilejší hardwarové funkce, zatímco výdrž na jedno nabití má být stejná nebo mírně lepší než u současné generace.

Hodinky Apple Watch jsou nabízeny ve třech základních variantách, dvou velikostech a s nepřeberným množství řemínků. Příští generace má počet možných kombinací ještě více rozšířit, nejvíce v cenové kategorii mezi 1 000 a 10 000 dolary (24 000 – 240 000 Kč bez DPH). Těšit se máme na nové pokročilejší řemínky a na nové materiály hodinek jako jsou titan, platina, wolfram nebo paladium. K představení Apple Watch 2 by mělo dojít počátkem příštího roku.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku