TOPlist

Apple ulehčuje přechod z Androidu na iOS: Aplikace přenese veškerá osobní data

Včera večer proběhla úvodní prezentace konference WWDC od Applu, na které došlo mimo jiné k představení nového mobilního operačního systému iOS 9. Zmíněno bylo mnoho funkcí, kterými systém disponuje, ale jedna poměrně důležitá aplikace zmíněna nebyla. Jedná se o program s názvem Move to iOS.

 

Jak již název napovídá, aplikace slouží k ulehčení přechodu na iOS. Podporován je zatím pouze přechod z platformy Android. Celý princip je jednoduchý – stačí si stáhnout do smartphonu se systémem Android aplikaci Move to iOS, která by měla být brzy dostupná v obchodu Google Play a poté ji spustit. To samé je potřeba udělat na cílovém iPhonu, do kterého chcete data přenést. Celý přenos bude probíhat bezdrátově.

Aplikace bude umět přenést kontakty, historii zpráv, fotografie a videa, záložky v prohlížeči, emailové účty, události v kalendáři, tapety, hudbu a knihy. Pokud budete mít na svém smartphonu navíc volně stažitelné aplikace, které jsou dostupné i pro iOS, telefon si je stáhne z iTunes. V případě placených programů nedojde k jejich automatickému stažení, ale přidají se do seznamu přání a vy si poté budete moci vybrat, který z nich si zaplatíte.

Kdy se aplikace objeví v obchodě Google Play zatím nevíme. Mělo by se tak ale stát ještě před uvolněním finální verze iOS 9.

Autor článku Zdeněk Beran
Zdeněk Beran
Redaktor serveru SMARTmania.cz a dalších technologických webů, fanoušek počítačového hardwaru, mobilních zařízení všeho druhu a jiné elektroniky, milovník akčních počítačových her a PUBG.

Kapitoly článku