TOPlist

Na pražské Alza Android RoadShow 2015 byly k vidění nejrůznějších technologické vychytávky

První zastávka letošní Alza Android RoadShow proběhla v Praze a byla plná zajímavých novinek. Už tento víkend bude akce pokračovat v Brně a my vám v tomto článku přiblížíme, na co všechno se můžete těšit.

Osahat si nejnovější produkty na trhu, otestovat nejrůznějších chytré příslušenství, vyzkoušet si budoucnost díky virtuální realitě, osahat si nadupané automobily s nádechem budoucnosti, poslechnout řadu jedinečných přednášek a vyhrát hodnotné ceny. Právě tak probíhala první letošní Alza Android RoadShow v Praze.

Alza Android RoadShow-01

Letošní akci autoři výrazně vylepšili a pro účastníky připravili ještě větší nálož technologických novinek, produktů, soutěží, stánků, partnerů i přednášek. V Praze to bylo opravdu velké, a kdo stihl projít všechny zajímavé stánky, musel svůj mozek doslova zahltit zajímavými informacemi, poznatky i zkušenostmi.

Zajímavé přednášky, debaty a rozhovory s experty v oboru

Na akci Alza Android RoadShow 2015 není důležité, zda jste expert na mobilní telefony nebo jen pouhý začátečník – na své si přišli úplně všichni. Zejména pak program skvělých přednášek byl sestaven tak, aby pokryl co nejvíce zajímavých oblastí a z jednotlivých přednášek si mohli odnést všichni plno informací a poznatků. Svou návštěvou akci poctil i Google, který ukázal, jak dokáže všem usnadnit život.

Přednášky na Alza Android RoadShow 2015 Praha

  • Samsung novinky, virtuální realita a smart spotřebiče – Samsung
  • Konzole jsou mrtvé, ať žije Shield, technologie, které vás dostanou – Igor Staněk, Nvidia
  • Chytrá domácnost už realitou dneška – Belkin, Libor Tošovský
  • Rudý Android: Jak vybírat smartphone z Číny – Lion Mobile s.r.o., Jiří Opletal
  • Chytré příslušenství jak ho možná neznáte – Creative
  • Vývoj Android aplikací podle Alzy – Alza
  • Jak nám Google služby usnadňují život? – Google CZ, Michal Zachar
  • Jak se rodí nejlepší Android hry u nás? Nakoukneme do zákulisí – Madfinger Games

Game Hall – hi-tech gadgety pro děti i dospělé

Myslíte si, že jsou hračky pouze pro děti? Spoustu návštěvníků pořadatelé akce přesvědčili o opaku. Hi-tech gadgety v podobě létajících dronů, chytrých koulí Sphero a Ollie či hrací konzole Nvidia Shield a tablet Nvidia Shield Tablet. S těmito zařízeními se mohl každý návštěvník doslova vyblbnout, pobavit se i vyzkoušet svou šikovnost. O zábavu tedy rozhodně nebyla nouze.

Smart Home aneb chytrá domácnost

Víte, že chytrá může být například vaše pračka, vchodové dveře, žárovka či zásuvka? V Praze jste se mohli přesvědčit, že všechny tyto přístroje se už nyní mohou zapojit do konceptu budoucnosti a zjednodušit vám život. Vyzkoušet jste si mohli chytrý zámek Entr, který lze nainstalovat na libovolné dveře, šikovný Chromecast pro vaši televizi či celou sérii chytrého příslušenství od společnosti Belkin – chytré kamery, zásuvky, žárovky a další.

registraceHome

Smart Fit – i Android dokáže pomoci se shozením přebytečných kil

Stánek Smart Fit byl důkazem, že i chytré příslušenství vám může pomoci dostat se do formy. Hlavními tahouny byly především krokoměry (například Fitbit Flex, Samsung Gear Fit či Sony SmartBand), sledování správného postupu umožnilo také zařízení pro měření tepu a okysličení krve a zapomenout nesmíme ani na chytrou váhu Fitbit Aria, která pečlivě sleduje a zaznamenává vaše kila.

Wereables: Google Glass a plejáda chytrých hodinek

Budoucnost patří elektronice, která se stává součástí vaší denní výbavy – na mysli máme především chytré hodinky, náramky či třeba brýle. Tradičně si uživatelé na akci mohli vyzkoušet chytré brýle Google Glass, které z důvodu pozastavení vývoje ze strany Googlu získávají ještě větší atraktivitu. A chytré hodinky? Nechyběl téměř žádný zástupce současných modelů – Samsung Gear S, Gear 2, Motorola Moto 360, Sony SmartWatch 2, Huawei TalkBand a další.

Auta budoucnosti: Tesla S a Mercedes CLS 63

Automobilový průmysl a Android už rozhodně dnes nejsou odvětví, která se nedají spojovat. Stále více automobilů využívá moderní technologie, mezi kterými figuruje také Android. Na Alza Android RoadShow v Praze si tedy na své přišli i fanoušci nadupaných aut, prohlédnout si totiž mohli skvělé modely Tesla S a Mercedes CLS 63.

Relax zone, nabíjení mobilních telefonů a VIP zóna

Zvládnout záplavu novinek a zajímavostí, který se proháněl sobotní akcí, rozhodně není snadné. Pro návštěvníky proto byla připravena také relaxační zóna, kde mohli načerpat síly pro další přísun nových informací a zábavy. Energii potřebovaly také vaše chytré telefony, a proto byl na místě k dispozici nabíjecí stojan pro všechny návštěvníky.

registraceHome

Kam vyrazit na další roadshow?

Pokud jste se pražské Alza Android RoadShow 2015 nemohli zúčastnit, nezoufejte. Již tento měsíc akce pokračuje další zastávkou, konkrétně 20. 6. 2015 v Brně, tak se nezapomeňte zaregistrovat.

mapa-ARS-s-popisky

Partneři akce

Generálním partnerem akce je internetová jednička Alza. Díky patří také hlavním partnerům BelkinCreativeNvidia a Samsung. O další skvělou náplň akce Alza Android RoadShow 2015 se postarali i naši další partneři – AcerAsusGSmartHuawei,LenovoLiftagoMul-T-LockDreamCars a Zopo. Mediálními partnery pro letošní rok se staly ApplikaceSMARTmania.czAndroidFórum.czHybrid.czChipJízdomatNano EnergiesMadfinger Games a MojAndroid.sk.

alza android roadshow 2015 partneři

Autor článku Redakce
Redakce
Redakční profil SMARTmania.cz. Máte zájem o spolupráci? Ozvěte se nám na e-mail [email protected].

Kapitoly článku