TOPlist

Nexus 5 a 6 údajně dostane update na Android 6.0 už 5. října

Příští úterý koná Google tiskovou konferenci, na níž prakticky s jistotou představí nové smartphony Nexus 5X a 6P, které přijdou jako výkladní skříně nového systému Android 6.0 Marshmallow. Tímto dnem se opět roztočí kolotoč aktualizací a dny nejistoty, které smartphony nejnovějšího zeleného robota dostanou.

  

Jako první se jako obvykle dočkají referenční smartphony řady Nexus (ačkoliv loni překvapivě vyhrála Motorola), podle kanadského operátora Telus má být update vypuštěn pro modely Nexus 5 a 6 pátého října. Aktualizace má být uvolněna skrze OTA, je však možné, že Google uvolní obrazy nového systému pro vybrané modely s předstihem. A kdy bude update dostupný pro konkurenční smartphony?

  

Samsung údajně připravuje velkou aktualizaci svých letošních modelů Galaxy S6, S6 edge, S6 edge+ a Note 5, zatím však není jisté, zda se jedná o Marshmallow nebo pouze o stabilizační a bezpečnostní aktualizaci Androidu 5.1.1; podle korejských zdrojů má být update mnohem větší než obvykle. Aktualizaci pro své vlajkové modely One M9 a M9+ přislíbila společnost HTC, údajně na něm poběží i chystaný model One A9, který bude představen ve stejný den, jako nové Nexusy. Bohužel s příchodem Androidu 6.0 se znovu rozšíří fragmentace už tak roztříštěného systému. 

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku