TOPlist

Samsung prodal 100 tisíc telefonů Z1 s Tizenem a vylepšil model J1 o podporu LTE

Společnost Samsung bojuje se svými telefony na všech frontách, aktuálně se veškeré zraky upínají na chystanou vlajkovou loď Galaxy S6, neboť absolutní dno své smartphonové nabídky korejský výrobce představil již letos v lednu. Jednalo se o základní model Galaxy J1 a také o první komerčně prodávaný smartphone se systémem Tizen, model Z1.

 
První prodáváný telefon s operačním systémem Tizen: Samsung Z1 

Druhý jmenovaný právě slaví svůj první měsíc na trhu a nevede si vůbec špatně. I když se prodává pouze v Indii a Bangladeši, koupilo si jej za prvních 30 dní více než sto tisíc zákazníků. V obou zemích se podle Business Korea měsíčně prodá zhruba 7,5 milionu smartphonů, což znamená, že systém Tizen byl v posledním měsíci nainstalován na procentu prodaných zařízení. Dostupnost systému Tizen na mobilních telefonech se má navíc rozšiřovat do nových oblastí včetně několika evropských zemí.

   

Samsung Galaxy J1 je nejlevnější telefon s Androidem v portfoliu korejského giganta a přestože je na trhu teprve dva týdny, připravil Samsung jeho vylepšenou verzi s rychlejším procesorem a podporou LTE. Dvoujádrový procesor nahradilo čtyřjádro o taktu 1,2 GHz, paměť RAM narostla z 512 MB na 768 MB.

  

Rychlé upgrady low-endových modelů před nedávnem rozpoutaly značky Xiaomi a Meizu, Samsung zřejmě nechce zůstat pozadu, ačkoliv v souboji s mnohem vybavenějšími „stodolarovými“ konkurenty to bude mít s touto konfigurací a cenou na úrovni 4 tisíc Kč bez DPH velmi těžké. 

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku