TOPlist

Samsung pro své konkurenty připravuje ořezanou verzi Exynosu 8890

Vlajkovým čipem Samsungu se v příštím roce stane Exynos 8890, s nímž se setkáme ve vybraných modelech chystané řady Galaxy S7, avšak na svět má přijít i jeho slabší varianta Exynos 8870.

  

Ta nemá být určena do telefonů Samsung, ale do zařízení konkurenčních výrobců, například od značek Meizu (spekuluje se o chystaném modelu Meizu Pro 6) nebo Lenovo.

  

Exynos 8870 by měl mít sílu na úrovni Snapdragonu 820 od Qualcommu, nemá se tedy jednat o žádné ořezávátko. Procesorová jednotka bude zřejmě konfigurována podobně jako u Exynosu 8890 (4 × vlastní ARMv8 jádra Mongoose + 4 × Cortex-A53), je však možné, že si Samsung ponechá největší výkon pro sebe a konkurenci nabídne například jádra s nižším taktem. 

 

Samsung je ve výrobě čipsetů velmi aktivní, kromě těch nejvýkonnějších Exynosů můžeme očekávat i novou řadu čipů pro střední třídu zařízení. Samsung se angažuje i v oblasti nositelné elektroniky, pro níž na příští rok připravil úsporný čip Bio-Procesor pro sledování měřitelných zdravotních veličin (více informací). 

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku