TOPlist

128GB microSD karta od Samsungu odolá vodě i teplotním výkyvům. V ČR se objeví v lednu

Samsung na začátku ledna na český trh uvede zcela nové microSD karty PRO Plus s kapacitou 128 GB, které jsou založené na pokročilém MLC NAND řešení s podporou standardů UHS-I Speed ​​Class 3 (U3) a Speed Class 10. Využít je můžete nejen v chytrých telefonech, ale také v akčních kamerách, dronech nebo v digitálních zrcadlovkách.

MicroSD karty PRO Plus s kapacitou 128 GB se hodí například pro pro ukládání videa s vysokým datovým tokem či fotografie a multimediální obsah ve vysokém rozlišení. Při čtení lze dosáhnout teoretické rychlosti až 95 MB/s, při zápisu pak 90 MB/s.

Na 128GB kartu se vejdou přibližně 3 hodiny a 50 minut videa ve 4K rozlišení, nebo 16 hodin a 20 minut v rozlišení Full HD. Tato nová generace paměťových karet je navíc voděodolná (IEC60529, IPX7) a nevadí ji ani teplotní výkyvy. Samsung garantuje bezproblémový provoz při teplotách od -25 °C až do 85 °C a přežijí teploty od -40 °C do 85 °C, když se zrovna nepoužívají.

Data uložená na kartě neovlivní rentgenové záření a odolají působení 15 000 Gaussovy magnetické síly (ekvivalent vysokofrekvenčního MRI skeneru). Záruka je 10 let. V případě, že si tuto kartu budete chtít pořídit, připravte si 3 690 Kč včetně DPH.

Autor článku Jiří Hrma
Jiří Hrma
Zakladatel a šéfredaktor SMARTmania.cz, fanoušek moderních technologií a chytré domácnosti, cestovatel, milovník elektronické hudby a vyznavač extrémních sportů.

Kapitoly článku