TOPlist

Příští sestavení mobilních Windows 10 přinese balík Office a libovolnou průhlednost dlaždic: Máme první screenshoty

Tento týden by mělo být vypuštěno nové sestavení Windows 10 Insider preview pro mobilní telefony, které má přinést několik kosmetických změn a také nové aplikace kancelářského balíku Office. Screenshoty z nadcházejícího sestavení s číslovkou 10072 zveřejnil čínský server ITHome.

   

    
Možnosti domovské obrazovky budou velmi široké

Snímky potvrzují velké množství inovací v nastavení domovské obrazovky, které uspokojí příznivce snad všech dosud vyzkoušených řešení. Prostor mezi dlaždicemi se ztenčí na minimum a bude možné jej vyplnit buď pokladem systémového schématu (černá nebo bílá), nebo obrázkem umístěným pod dlaždice. Dlaždicím bude možné nastavit libovolnou úroveň průhlednosti (včetně kompletního vymazání jejich obrysů), případně si budete moci vybrat jednu ze systémových barev, jejichž počet naroste z 21 na 48.

    

Novinkou bude i univerzální obchod aplikací Windows Store Beta, známý z počítačových Windows, jeho součástí bude trojice aplikací kancelářského balíku Office.

    

Do nastavení systému přibyde možnost vyhledávání a také několik nových položek, například nastavení myši a touchpadu, či režim „práce a škola“. Ten patrně nabídne sekundární prostředí s oddělenými školními či pracovními aplikacemi a službami.

    

Vypuštění nového preview Windows 10 na většinu Lumií, mezi nimiž nemá chybět ani Lumia 930/Icon je očekáváno každým dnem.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku