TOPlist

OnePlus Two otestován: Výsledek benchmarku odhaluje některé parametry

Letošní rok přijdou na trh údajně hned dva nové modely od čínské společnosti OnePlus. Chystaná novinka by měla navázat na úspěchy předchůdce, který výrobce označoval jako zabijáka vlajkových lodí. OnePlus Two by se měl podle posledních spekulací prodávat za cenu kolem 10 000 Kč bez DPH a k jeho oficiálnímu představení má dojít ve třetím čtvrtletí letošního roku.

 

O hardwarové výbavě se toho do této doby zatím moc nevědělo. Dnes se v databázi oblíbeného benchmarku Geekbench objevil výsledek dosud nepředstaveného kousku od OnePlus s kódovým označením A2001, kterým by měl být právě model Two. Kromě velmi slušného skóre, které atakuje první příčky mezi zařízeními s Androidem, byl také odhalen použitý procesor, kapacita operační paměti a verze systému.

Qualcomm Snapdragon 810 je se svými osmi jádry a maximálním taktem 2 GHz momentálně tím nejlepším s čím se můžete na trhu setkat. K dispozici by měl mít 3 GB operační paměti. Dříve se spekulovalo, že výrobce osadí ještě o gigabajt paměti více, což se bohužel nepotvrdilo. Na zařízení běžel operační systém Android 5.1 Lollipop. Více parametrů bohužel benchmark neodhalil a budeme si muset počkat nejspíš až na oficiální představení.

Autor článku Zdeněk Beran
Zdeněk Beran
Redaktor serveru SMARTmania.cz a dalších technologických webů, fanoušek počítačového hardwaru, mobilních zařízení všeho druhu a jiné elektroniky, milovník akčních počítačových her a PUBG.

Kapitoly článku