TOPlist

Prohlédněte si kovový smartphone Nokia na prvních snímcích

V letošním roce bychom se mohli dočkat znovuzrození Nokie jako „výrobce“ mobilních telefonů. Slovo výrobce je uvedeno v uvozovkách, neboť veškeré výrobní kapacity od Nokie převzal před dvěma roky Microsoft a Nokia pouze licencuje svoji značku jiným společnostem. Ze spojení s Foxconnem například loni vznikl tablet Nokia N1 (první dojmy), neboť použití značky Nokia na tabletech si Microsoft smluvně neohlídal, zatímco u smartphonů trvá „zákaz“ do konce letošního roku. A potom?

Ředitel Nokie Rajeev Suri loni potvrdil, že pokud společnost získá spolehlivého partnera zodpovědného za výrobu, prodej, marketing a zákaznickou podporu, bude se moci do mobilního byznusu vrátit (více informací). Internetem navíc začaly kolovat zprávy o chystaném smartphonu Nokia C1 s Androidem a nově zahraniční servery zveřejnily snímky kovového telefonu Nokia, jehož záda připomínají telefony HTC One M, či Apple iPhone.

Bohužel podrobnější pohled na čelní stranu zařízení odhaluje přítomnost hardwarové klávesnice a zařazuje tak telefon mezi hloupé mobily vyráběné Microsoftem.

  

Tento model navíc zřejmě pochází z dob Nokie, což prozrazuje nápis na prototypu „Property of Nokia“, a také vedle ležící bílý telefon, kterým je zřejmě další zrušený model z neúspěšné rodiny Nokia X z období konce Nokie jako výrobce mobilních telefonů.

  

Představí tedy Nokia na konci roku nějaký telefon? To je prozatím ve hvězdách. Nokia v týdnu zveřejnila jakési video s vizí budoucnosti, v němž se vyskytuje dosud neznámý tablet a smartphone.

Zda se však jedná o první pohled na chystané produkty, anebo je to jen plácnutí do vody, prozatím nevíme.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku