TOPlist

Na obzoru je kompaktnější Asus ZenFone 2: Ultimátní výbava jde bohužel stranou

Asi největším překvapením lednového veletrhu CES v kategorii mobilních technologií byly nové smartphony od Asusu – ZenFone 2 se 4 GB RAM a ZenFone Zoom s laserovým autofokusem a optickým zoomem. První jmenovaný by se měl podle posledních informací dočkat kompaktnější verze, ta však má mít s původním modelem pramálo společného.

  

Displej se smrskne z 5,5 na 5 palců, pokles zaznamená i jeho rozlišení na 1 280 × 720 pixelů, což se podepíše na celkové jemnosti, která se zastaví těsně pod hranicí 300 ppi. Pohonnou jednotkou je má stát starší Intel Atom bez podpory 64bitových instrukcí, k ruce mu mají být 2 GB operační paměti. Chybět naštěstí nemá podpora sítí LTE, bohužel není známá šíře podporovaných pásem.

   

Telefon má běžet na Androidu 5.0 Lollipop s nadstavbou ZenUI, k dispozici má být v několika barevných variantách včetně červené, která unikla na prvních snímcích. K představení by mělo údajně dojít 9. března, tedy krátce po veletrhu MWC.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku