TOPlist

Meizu v úterý představí nástupce tabletofonu M1 Note, jeho parametry známe s předstihem

Čínská společnost Meizu bude 2. června představovat nové zařízení, podle úniků z posledních týdnů se bude jednat o nástupce tabletofonu M1 Note, který byl představen teprve před půl rokem a oficiálně se prodává na našem trhu teprve dva měsíce. Z uniklých specifikací víme, že se bude jednat pouze o lehký upgrade, který bude nejvíce poznat na větším displeji a dvojnásobné vnitřní paměti.

  

Podle GFX Benchmarku bude novinka osazena 5,6″ Full HD displejem, o její pohon se postará lehce inovovaný procesor MediaTek MT6753 s osmi jádry Cortex-A53 taktovanými na 1,5 GHz. Operační paměť zůstane na 2 gigabajtech, za to vnitřní úložiště naroste na 32 GB. Výbavu uzavře 12megapixelový fotoaparát zaznamenávající video v rozlišení 4K, pro selfies bude připravena 5Mpx kamerka. Telefon bude podporovat sítě LTE, doufáme, že se tentokráte nezapomene i na pásma 800 a 900 Mhz.

  

Podle uniklého snímku dojde k přestěhování zapínacího tlačítka z horní strany zařízení na stranu, kompletně má být inovováno i kulaté tlačítko pro návrat na domovskou obrazovku. Integrovanou čtečku otisků prstů ale žádný ze zdrojů nepotvrdil. Operačním systémem Meizu M2 Note (spekuluje se i o jméně Meizu M1 Note 2) bude Flyme OS postavený na Androidu ve verzi 5.1 Lollipop. Cena by mohla zůstat stejná jako u první generace, tedy zhruba 6 tisíc korun i s DPH. 

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku