TOPlist

Lenovo Yoga Tab 3: Nová generace tabletů s válečkem dostává otočný fotoaparát

Lenovo včera nepředstavilo pouze tablet Yoga Tab 3 Pro s integrovaným projektorem, ale i dva levnější modely bez přízviska Pro s úhlopříčkami 8 a 10 palců. Paradoxně se nejedná o nástupce loňských modelů Yoga Tablet 2, ale spíše jejich chudší sourozence.

  

Na první pohled je to poznat například na displejích – zatímco tablety Yoga Tablet 2 mají jemné displeje s rozlišením 1 920 × 1 200 pixelů, u třetí generace rozlišení spadlo na 1 280 × 800 pixelů. Procesor Intel Atom byl vyměněn za Qualcomm APQ8009, paměť RAM se ustálila na 1 GB. Vnitřní paměť o kapacitě 16 GB naštěstí rozšířit paměťovou kartou do velikosti 128 GB. Oba navíc kromě slotu na microSD karty nabídnou volitelně slot na SIM kartu s podporou sítí LTE.

  

Ke změně došlo u fotoaparátu, ten je nově pouze jeden, díky otočné konstrukci na válečku s baterií však obslouží jak selfie maniaky, tak fotografy krajinek. Baterie ve válečku disponuje kapacitou 6 200 mAh u menšího modelu a 8 400 mAh u většího. Tablety se liší i hmotností – osmipalcový váží 470 gramů, desetipalcový 655 gramů. Oba nabízí zvuk Dolby Atmos, a díky technologii AnyPen je možné ovládat je jakýmkoliv předmětem, co zrovna leží po ruce. Tablety pohání operační systém Android ve verzi 5.1, model s Windows se letos zřejmě nekoná.

  

Osmipalcový tablet Lenovo Yoga Tab 3 má přijít na trh v říjnu za cenu 199 EUR (5 400 Kč bez DPH) za Wi-Fi verzi či 249 EUR (6 800 Kč bez DPH) za LTE model. Desetipalcová Yoga Tab 3 přijde v listopadu za cenu 299 EUR (8 100 Kč bez DPH) za Wi-Fi verzi, model s podporou LTE pak na 349 EUR (9 400 Kč bez DPH). 

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku