TOPlist

Huawei Mediapad M2 představen: Tenký kovový tablet s vysokým výkonem a LTE

Společnost Huawei bez většího zájmu novinářů představila na konferenci v International Art Academy v Pekingu nástupce tabletu MediaPad M1. Abychom byli přesní, tento kousek byl již k vidění letos v květnu ve Francii, dosud však nebyl oficiálně představen a také nebyla oznámena jeho cena. Přitom se rozhodně jedná o kousek, který zaujme na první pohled.

  

Tělo tabletu je totiž příjemně tenké (7,8 mm) a navíc je z 99,5 procent vyrobeno z kovu. Čelní stranu vyplňuje osmipalcový displej s Full HD rozlišením (1 920 × 1 200 pixelů, 275 ppi, 16:10), nad ním je pak připravena selfie kamerka s rozlišením 5 megapixelů. Zadní fotoaparát doplněný o LED diodu se pyšní rozlišením 8 megapixelů, což je oproti předchozí generaci posun kupředu. Čínský výrobce také vsází na kvalitní zvuk, z tohoto důvodu osadil tablet dvojicí 1W reproduktorů s technologií Harman Kardon’s Clari-Fi.

  

Vylepšovalo se ale i pod kapotou, procesorem je výkonné osmijádro Kirin 930, které se opírá o 3 GB operační paměti, interní paměť nabídne variantně prostor 16 nebo 64GB. Oba modely budou dostupné jak ve variantě Wi-Fi, tak se slotem na SIM kartu s možností využití sítí LTE. Dobrou zprávou je, že by použitý čip měl podporovat všechna evropská pásma (800, 900, 1800, 2100 a 2600 MHz). Huawei slibuje, že i přes kovové tělo bude příjem signálu nadstandardní, a to díky duální anténě. Baterie si uchovává kapacitu 4 800 mAh, operační systém Android povýšil na verzi 5.0. Schovávat se ale bude za vlastní prostředí EMUI 3.0.

  

Tablet má být v Číně k dispozici již od 16. července. Základní model s 16GB pamětí a Wi-Fi konektivitou přijde na 1 588 juanů (6 300 Kč bez DPH), stejný model se čtyřnásobnou pamětí stojí 1 888 juanů (7 500 Kč bez DPH). Na stejné peníze přijde 16GB LTE varianta, nejvyšší model s 64GB pamětí a podporou LTE vyjde zájemce na 2 288 juanů (9 000 Kč bez DPH). O dostupnosti na našem trhu nemáme prozatím žádné informace, ale doufejme, že se zde tato novinka objeví.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku