TOPlist

Virtuální realita HTC Vive se do prodeje dostane až příští rok

Virtuální realita HTC Vive, kterou tchajwanský gigant vyvíjí společně s firmou Valve, se letos do prodeje nedostane. V tiskové zprávě, kterou zveřejnil server TheVerge.com, je jako termín uvedení na trh uveden první kvartál příštího roku. Pokud jste tedy doufali, že si touto doposud nejpokročilejší virtuální realitou uděláte radost pod stromeček, budete své plány muset přehodnotit. Nám se od důvěryhodného zdroje podařilo zjistit, že za zpožděním nestojí přímo HTC, ale rozhodnutí přišlo ze společnosti Valve.

První kusy HTC Vive se ke konci tohoho roku dostanou pouze mezi vybrané uživatele a vývojáře, komerční prodej nabere mírné zpoždění. HTC Vive oproti řešení Gear VR od Samsungu, které se už normálně prodává, poskytuje výrazně lepší zážitek, jelikož disponuje více než 70 senzory, které jsou schopné snímat vaše tělo a lépe vás tak vtáhnout do dění. Zařízení navíc doplňují dva ovladače do ruky, díky kterým máte možnost reagovat na podněty ve virtuálním světě.

Podívejte se, jak bude vypadat jeden z titulů pro HTC Vive a všimněte si pokročilé interakce s předměty

Autor článku Jiří Hrma
Jiří Hrma
Zakladatel a šéfredaktor SMARTmania.cz, fanoušek moderních technologií a chytré domácnosti, cestovatel, milovník elektronické hudby a vyznavač extrémních sportů.

Kapitoly článku