TOPlist

Google vylepší svoji mobilní peněženku: Koupil platební službu Softcard

Platby mobilním telefonem stále čekají na své masové rozšíření, do Evropy by měl v průběhu letošního roku dorazit platební systém Apple Pay a tak se nelze divit, že zbrojí i další významní mobilní hráči. Samsung svůj platební systém, založený na technologii společnosti LoopPay, představí zřejmě již příští týden na MWC, pozadu nechce zůstat ani Google. Ten nyní oznámil na svém blogu akvizici služby Softcard.

 

Za ní stojí trojice amerických síťových operátorů AT&T, Verzion a T-Mobile, jejich myšlenka rozjet NFC platby ve velkém a inkasovat poplatky za uskutečněné transakce však nevyšla zcela podle jejich představ. Google má v plánu zaintegrovat platební systém Softcard do své mobilní peněženky, která také mobilní platební revoluci rozpoutat nedokázala. Peněženka Google bude předinstalována na všech telefonech s Androidem prodávaných u zmíněné trojky operátorů, zda bude mít akvizice služby Softcard i mezinárodní rozměr, zatím Google neprozradil.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku