TOPlist

LG na MWC: Střední třída doplněná o dříve představené modely G Pro 2 a G2 mini

Společnost LG vytáhla veškerá esa z rukávu již před MWC, na němž představila již jednou představené modely a doplnila je o pětici telefonů střední třídy z řady L a F.

Korejské společnosti LG patřilo v loňském roce čtvrté místo v žebříčku celosvětově prodaných smartphonů. O to větším překvapením je, že si na veletrh Mobile World Congress nepřipravila žádnou velkolepou prezentaci, která je očekávána od jejích konkurentů, ale pouze zaslala pozvánky na setkání s novináři, tzv. LG Media Preview, které se dnes uskutečnilo v prezentační místnosti v jednom z barcelonských hotelů. 

   

Novinek dnes moc představeno nebylo, jelikož společnost vyložila veškeré trumfy pro letošní rok na stůl již před zahájením veletrhu MWC. Heslo LG pro letošní veletrh je Discover Tomorow, neboli objevte zítřek. První novinkou pro mobilní telefony LG má být funkce Knock on, obstarávající probuzení displeje pomocí vlastního rytmu, který bude tvořen dvěma až osmi poklepáními. Zástupce LG pro Evropu také vyjádřil myšlenku, že do roku 2018 bude velká část telefonů zahnutá.

Většinu představených mobilních telefonů jsme mohli vidět již dříve, shrňme si tedy, s čím v letošním roce bude jihokorejská značka bojovat s konkurencí. Jedná se tabletofon LG G Pro 2,  zmenšenou variantu modelu LG G2 s přízviskem mini, trojici telefonů řady L a dva smartphony řady F. Takže pěkně popořadě.

  

LG G Pro 2

Jednoznačně největším představeným telefonem od LG je tabletofon G Pro 2. Úhlpříčka jeho IPS displeje je 5,9 palce, jeho rozlišení Full HD. V jeho útrobách tepe čtyřjádrový procesor Snapdragon 800 s taktem 2,26 GHz a grafikým čipem Adreno 330, jimž dělají společnost neuvěřitelné 3 GB RAM. Bude vyráběn ve dvou paměťových variantách, 16 a 32 GB, které bude možné rozšířit paměťovou kartou.

      

Působivý je i fotoaparát, který má rozlišení 13 Mpx a dokáže natáčet video v rozlišení HD a datovém toku 120 snímků za vteřinu. Fotoaparát má mít rovněž optický stabilizátor.Přední kamera je 2,1megapixelová. Baterie tohoto zařízení má kapacitu 3 200 mAh. Konektivitu obstará NFC, Bluetooth 4.0, Wi-Fi s podporou standardů 802.11 a/b/g/n/ac či rychlá data LTE-A & HSPA+. Hmotnost tohoto telefonu je 172 gramů, což je vzhledem k jeho velikosti příjemná hodnota. Telefon pohání operační systém Android ve verzi 4.4 KitKat.

    

LG G2 Mini

O tomto modelu jsme také slyšeli již dříve, jedná se o 4,7 palcovou variantu telefonu G2. Bohužel v tomto případě se zmenšila nejen úhlopříčka displeje, ale snížila se i hardwarová výbava. Rozlišení displeje je qHD (540 x 960 px), procesorem je Qualcomm Snapdragon 400 s taktem 1,2 Ghz, verze pro Latinskou Ameriku přijde se 1,7 GHz Tegrou 4i. Paměť RAM má kapacitu 1 GB, vnitřní paměť nabídne 8 GB a bude rozšiřitelná paměťovými kartami.

 

Fotoaparát nabídne rozlišení 8 Mpx, verze pro Latinskou Ameriku bude mít dokonce 13 Mpx. Přední fotoaparát nabídne 1,3 Mpx. V telefonu je baterie o kapacitě 2 440 mAh a bude možné ji vyměnit. Na trh přijde i verze s podporou dvou SIM karet a také bude k dispozici varianta s LTE. Operačním systémem tohoto modelu je rovněž Android ve verzi 4.4 KitKat. První zemí, kde se bude LG G2 mini prodávat bude Rusko, cena tohoto modelu se bude pohybovat okolo 400 USD (cca 8 000 Kč bez daně).

    

LG L90

Střední třída telefonů řady L se skládá ze tří modelů o různých úhlopříčkách, přičemž nejvyšší z řady je telefon LG L90. Ten přichází s úhlopříčkou IPS displeje 4,7 palce a rozlišením 540 × 960 pixelů. Jeho procesor je čtyřjádrový, taktovaný na 1,2 GHz, doplňuje jej 1 GB RAM. Vnitřní paměť telefonu má kapacitu 8 GB, hlavní fotoaparát má rozlišení 8 Mpx, přední pak 1,3 Mpx. Baterie v tomto zařízení má kapacitu 2 540 mAh a je vyměnitelná. Nenajdeme zde podporu LTE, potěší ale přítomnost nejnovějšího Androidu 4.4 “KitKat”. Prodej tohoto telefonu bude odstartován na začátku března v Rusku, po té by se měl rozběhnout i v ostatních zemích. 

     

LG L70

Prostřední z telefonů série L přijde s úhlopříčkou displeje 4,5 palce s rozlišením displeje 800 × 480 pixelů. Výkon obstará dvoujádrový procesor, taktovaný na 1,2 GHz s 1 GB RAM a 4 GB vnitřní pamětí s možností jejího rozšíření paměťovými kartami. Hlavní fotoaparát přijde s rozlišením 8 Mpx, přední kamerka bude mít pouze VGA rozlišení. Baterie tohoto modelu bude vyměnitelná a nabídne kapacitu 2 100 mAh. Na palubě tohoto telefonu bude stejně jako v předchozím případě systém Android a to rovnou v nejnovější verzi 4.4.

    

LG L40

Nejmenší z rodiny telefonů série L má displej o úhlopříčce 3,5 palce. Jeho rozlišení je nízké, pouhých 480 × 320 pixelů a podle serveru cnet.com nabízí nižší maximální jas než jeho větší kolegové. Procesor je stejný jako v případě modelu L70, stejně tak kapacita vnitřní paměti, velikost operační paměti se smrskla na polovinu. Zadní fotoaparát nabídne rozlišení 3 Mpx, přední k dispozici není. Baterie tohoto modelu má kapacitu 1 700 mAh a ani tento model není ochuzen o nejnovejší verzi operačního systému Android KitKat.

    

LG F90

Pr méně náročné uživatele představila společnost LG dvojici telefonů řady F. Vyšší z nich přichází s 4,7palcovým displejem s rozlišením 540 × 960 pixelů. Jeho procesorem je čtyřjádrový Qualcomm Snapdragon s taktem 1,2 GHz, doplněný 512 MB RAM. Vnitřní paměť má velikost 4 GB a je rozšiřitelná paměťovými kartami. Konektivitu obstarává Wi-Fi, Bluetooth, GPS a najdeme zde i podporu pro rychlé sítě LTE. Hlavní fotoaparát má rozlišení 8 Mpx, přední pak nabídne rozlišení VGA. Kapacita baterie tohoto modelu je slušných 3 000 mAh, na telefonu běží operační systém Android ve verzi 4.4 KitKat.

  

LG F70

Menším telefonem z řady F je model F70 s 4,5palcovým displejem, jeho rozlišení je WVGA (480 × 800 pixelů). Výpočetní výkon obstarává totožný hardware jako v případě modelu F90, odlišnosti najdeme pouze u fotoaparátu, který má rozlišení 5 Mpx. I tento model podporuje nejrychlejší sítě LTE. Baterie má také menší kapacitu, 2 440 mAh, operačním systémem je rovněž Android 4.4 KitKat.   

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku