TOPlist

Apríl pod taktovkou technologických společností: Přehled těch nejlepších vtípků

Stejně jako každý rok se vyplatilo být v dnešní den obezřetný a nevěřit všem informacím, které se k vám dostaly. Tradiční aprílové žertíky si neodpustily ani firmy, které mají co do činění s mobilními technologiemi; některé jsou uvěřitelné a některé na první pohled zavání aprílem, přestože se ve výsledku nemusí jednat o až tak špatný nápad. Pojďte se s námi podívat na vybrané vtípky.

Google

V Google se na Apríl každoročně řádně připravují, až skoro máme pocit, že americká společnost disponuje zvláštní divizí na výrobu žertíků. Letos si pro nás připravila vylepšení svých map, v nichž je možné zahrát si slavného Pac-Mana, například na ulici, ve které bydlíte.  

  

Google je ale především všestranný vyhledávač, speciálně pro dnešní den dostal schopnost zobrazovat výsledky zrcadlově. Stačí navštívit stránku http://com.google. Přejeme příjemné chvíle u vyhledávání.

  

Na konci loňského roku Google představil službu Inbox, inteligentního správce emailových schránek. Schopnosti Inboxu nyní přichází i do klasických poštovních schránek, pojmenovaných Smartbox. Tyto schránky zobrazují notifikace o počtu příchozích obálek, automaticky třídí nevyžádanou poštu a díky chytrému termostatu chrání vaši poštu před umrznutím nebo přehřátím. Schránky jsou přenosné, takže je možné vzít si je sebou například na piknik a komunikovat s přáteli díky systému Android a jeho aplikacím.

Selfie je pojem dnešní doby a Google nezapomněl ani na jeho příznivce. Přímo do mobilního prohlížeče Chrome pro Android zaintegroval položku „Share a reaction“, která vám umožní sdílet odkaz na prohlíženou stránku spolu vaším výrazem.

  

I když je Google především softwarová firma, existuje několik hardwarových produktů nesoucích jeho jméno. K těmto nyní přibývá plyšová hračka Google Panda s integrovaným hlasovým asistentem Google Now.

Google Fiber je služba poskytující rychlý optický internet, pokud ale máte obrovské množství času, můžete si spustit tzv. Dial-Up mód, který vám zpomalí internet na 56 kbps. Díky tomu získáte čas na svoji rodinu, na relaxování apod.

Samsung

Dnešní telefony jsou tak tenké, že je mnohdy nazýváme žiletkami. Samsung se rozhodl tento trend posunout ještě dále a vyvinul model Galaxy Blade Edge Chefs Edition. Tento nástroj, jak již z názvu vyplývá, ocení zejména kuchaři – nůž s keramickou čepelí v sobě obsahuje smartphone, který může sloužit například pro zobrazování receptů. Nůž má v sobě spoustu senzorů, které dokáží vyhodnotit aktuální potřebnou sílu a rychlost řezání, a dokáží se přizpůsobit například variabilnímu rozložení hmotnosti.

  

Samsung ale myslí i na bezpečnost, proto Galaxy Blade Edge obsahuje řešení KNOX, které zabraňuje pořezání uživatele. Nepořeže ani vlastního uživatele, který se před řezáním musí verifikovat otiskem prstu, ani jiné osoby. Nůž je totiž vybaven snímačem lidské krve, což zabraňuje jeho použití v násilných situacích.

  

Galaxy Blade Edge je možné díky jeho vodotěsnosti bez obav vložit do dřezu nebo do myčky, nezalekne se ani ohně. Pro přípravu růžového roastbeefu přijde vhod vestavěný teploměr. Nůž je možné připojit k ostatním zařízením ze Samsung Chef Collection, díky čemuž lze například přímo z nože nastavit teplotu na troubě. Jako příslušenství bude Samsung dodávat ochranné kryty nebo vyměnitelné rukojeti z prémiových materiálů včetně mamutího klu nalezeného pod hladinou Severního moře.

  

České zastoupení Samsungu bude hlavním dodavatelem puků nadcházejícího Mistrovství světa v ledním hokeji. Jejich inteligentní puk dokáže natáčet video z „pukové perspektivy“, integrovaný mikrofon dokáže zaznamenávat dění na ledě včetně tichých provokací hráčů a senzor pro detekci gólu usnadní práci rozhodčím.

  

Microsoft

V Redmondu si připravili krásný vtípek pro majitele telefonů s Windows Phone – alternativní operační systém MS-DOS Mobile. Australská pobočka Microsoftu pak na svůj Twitter přihodila obrázek chytrých hodinek se systémem Windows Phone. Obrázek ale po pár hodinách stáhla, že by nakonec předčasně odhalila reálný produkt? :)

  

Motorola

Ani Motorola nechce zaostávat v oblasti selfies, proto představila vlastní selfies tyč. Jedná se především o designový kousek vyrobený ze dřeva a kvalitní prošívané kůže, svůj obličej tak můžete fotit s elegancí v různých koutech světa.

HTC

Tchajwanský výrobce se podruhé v řadě pouští do výroby aprílové nositelné elektroniky. Loni přišel s rukavicemi, letos přihazuje chytré ponožky HTC RE Sok. Ponožky obsahují displej, který zobrazuje různé informace, například o tom, že máte v ponožce díru nebo že se váš pár ponožek rozešel. Díky integrované GPS však není problém ztracenou ponožku rychle najít.

 

HTC RE Sok budou nabízeny ve třech barevných variantách – midnight, stealth a true black. Na první pohled jsou všechny stejné, ale na ten druhý… jsou všechny stejné. Cena ani dostupnost prozatím oznámena nebyla.

 

Sony

Helmy pro virtuální realitu mají před sebou velkou budoucnost, prozatím se však jejich použití omezovalo pouze na souší. Sada PlayStation Flow však umožňuje prožít kompletní zážitek z prozkoumávání podvodního světa, můžete se potápět u korálových útesů, prozkoumávat vraky lodí apod. Pokud nejste fanoušky vody, můžete při hraní plavat ve vaně, v balóncích (Bazinga!) nebo ve vlastní posteli.

OnePlus

Společnost OnePlus dnes představila dříve avizovaný dron s označením DR-1. Jedná se o skutečně malé zařízení, které slouží pouze především pro zábavu ze samotného letu, například kvůli své malé velikosti neobsahuje vestavěnou kamerku. Váží necelých 13 gramů, jeho rozměry jsou 70 x 28 milimetrů. Na jedno nabití vydrží 5 – 8 minut letu, k ovládání slouží separátní ovladač.

Dron OnePlus DR-1 byl vyroben pouze v limitované edici, která byla okamžitě rozprodána. Aby také ne, stál pouze 20 dolarů (asi 500 Kč bez DPH). Ačkoliv se jedná o aprílový žertík, zřejmě se skutečně jedná o reálný produkt, který pár šťastlivců dostane do svých rukou.

    

Cyanogen

Tak dlouho společnost Cyanogen Inc. tvrdila, že se chce zbavit závislosti na Google, až jej ze svého systému vytlačila zcela. Od dnešního dne je možné všechna zařízení s CyanogenModem upgradovat na systém Windows od Microsoftu.

 

Opera

Norská Opera představila novou verzi svého internetového prohlížeče Opera Touch. Slovo Touch dostává nový rozměr, neboť prohlížeč dokáže zprostředkovat přímý pocit z dotyku. Při koupi nového svetru přes internet tak můžete okamžitě zjistit, zda je tak hebký, jak si představujete.

  

ASUS

Microsoft se vrátil zpět k základům vydáním operačního systému MS-DOS pro telefony, Asus postavil od základů nové ZenFony Zero. Jedná se o klasické sluchátkové telefony s integrovaným displejem, slušnou zásobou portů a zvukem SonicMaster.

  

O2

Podobné zařízení představilo i české O2, telefon se jmenuje Telefunk Hipsta Phone a jedná se o skutečné hipsterské retro. Díky moderním technologiím je však možné například fotografovat snímky v rozlišení až 16 megapixelů, samotná čočka fotoaparátu je zabudovaná ve sluchátku. Hipsta Phone vydrží na jedno nabití až sedm dní.  

  

T-Mobile

Americké zastoupení T-Mobile chce přesvědčit majitele domácích mazlíčků, aby přešli od konkurence právě k nim. Za pět dolarů měsíčně nabízí službu Pets Unleashed, která umožňuje komunikovat se zvířaty za pomoci užitečných aplikací např. pro kontrolu jejich fyzické aktivity, sledování oblíbených videí apod.

CityMobile

Český virtuální operátor CityMobile nabízí možnost implementace SIM karty pod kůži. Pokud si jej necháte nainjektovat do prstu, stačí v ruce držet jakýkoliv podporovaný telefon nebo tablet a můžete využívat operátorských služeb. Totéž platí pro nositelnou elektroniku, u hodinek stačí umístit SIM kartu na zápěstí a budete ji mít neustále u sebe. 

 

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku