TOPlist

Nintendo se pouští do mobilního hraní: Do roku 2017 představí pět titulů

V polovině března se objevila zpráva o tom, že se Nintendo spojilo se společností DeNA a společně chystají uvedení nových mobilních her. Vývoj her bude mít na starosti druhá jmenovaná společnost, Nintendo pouze propůjčí své licencované postavy jako je například Mario, Pokémon, Zelda a další.

Podle posledních zpráv by měl první produkt této spolupráce spatřit světlo světa již na konci letošního roku. O jaký titul se bude jednat, zatím nepadla žádná zmínka. Další hry budou následovat a do roku 2017 by jich mělo být celkem pět.

 

Podle informací z poloviny března by se mělo jednat o kompletně nové hry a ne pouze o port současných konzolových verzí. Jaké platformy se dočkají nových titulů, zatím nebylo oznámeno. Společnost DeNA vyvíjí jak pro Android, tak i pro iOS.

Trh s mobilními hrami je pro Nintendo novou příležitostí pro zvýšení zisků. Jak potvrdil její prezident Satoru Iwata, společnost se hodlá dále plně angažovat na poli herních konzolí. Tento fakt potvrzují mimo jiné také zvěsti o chystané konzoli, která ponese označení NX.

Autor článku Zdeněk Beran
Zdeněk Beran
Redaktor serveru SMARTmania.cz a dalších technologických webů, fanoušek počítačového hardwaru, mobilních zařízení všeho druhu a jiné elektroniky, milovník akčních počítačových her a PUBG.

Kapitoly článku