TOPlist

Nové Nexusy se blíží. Máme pro vás novinky o chystaných modelech od LG i Huawei

Spolu s představením finální verze Androidu „M“ by mělo dojít k představení dvou referenčních telefonů řady Google Nexus. Loňský model Nexus 6 vyrobila Motorola, letošní produkci Nexusů si mezi sebe mají rozdělit LG a Huawei. Na internet se nyní dostávají první informace o obou telefonech.

  

Nexus od LG má disponovat 5,2″ displejem a tělesnými rozměry 146,9 × 72,9 × 8/9,8 mm, tělo samotné má být s největší pravděpodobností vyrobeno z kovu. Nexus od Huawei má být tabletofon s 5,7″ displejem a rozměry 159,4 × 78,3 × 6,6/8,5 mm, i v tomto případě má být jeho tělo kovové. Podle dřívějších spekulací má mít větší z Nexusů displej s Quad HD rozlišením a čipset Qualcomm Snapdragon 820.

 

Společným znakem obou zařízení mají být stereoreproduktory na čelní straně, snímač otisků prstů na zadní straně a konektor USB-C pro nabíjení. Na bližší hardwarovou specifikaci si ještě budeme muset nějaký čas počkat. 

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku